Tekeningen, Apps, slimme links en meer: Apple’s Messages krijgt grote update

Apple heeft een grote nieuwe update voor Messages aangekondigd, de chat-app van het bedrijf. De update verandert de chat-app in een compleet platform met apps.

WWDC

Vanavond vond Apple’s WWDC keynote plaats, waar Apple een aantal grote update’s voor zijn producten aankondigde. Zo werd er bijvoorbeeld iOS 10 en WatchOS 3 onthuld, en maakten we ook kennis met de nieuwe functies van MacOS. Een van de grote verrassingen van de keynote was echter een grote update voor Messages die een hoop nieuwe leuke functies aan de chat-app toevoegt.

Messages

Apple heeft dus veel aandacht geschonken aan Messages, de chat-app voor iOS. De chat-app krijgt rich links, wat betekent dat afbeeldingen en video’s bijvoorbeeld automatisch binnen je chat worden getoond als er naar wordt gelinkt. Je hoeft bijvoorbeeld niet de Youtube-app te openen om een video af te spelen. De camera opent nu een stuk sneller en Emoji’s zijn drie keer zo groot. Messages heeft het nu automatisch door als je een woord typt dat met een emoji correspondeert, en laat je op het woord klikken om er automatisch een emoji van te maken. Daarnaast kun je nu bepalen op wat voor manier je chat bubbles bij anderen binnenkomen.

apple-wwdc-20160613-2606

Je kunt ze bijvoorbeeld kleiner of juist groter maken, of ze juist na een aantal seconden laten verdwijnen. Deze functie lijkt rechtstreeks van Google’s Allo chat-app te zijn gekopieerd, maar de uitwerking is beter. Je kunt nu ook met de hand berichten schrijven en versturen, in plaats van ze uit te typen. Ook kun je nu Digital Touch versturen, bekend van de Apple Watch, en is het mogelijk om tekeningetjes te maken. Apple Music is nu ook direct in Messages te gebruiken. Het zijn allemaal functies die je misschien al in andere chat-apps terug kunt vinden, maar Apple’s Messages heeft al een grote groep gebruikers, wat eigenlijk het enige is dat telt als het om chat-apps gaat. Dan kan een functie namelijk wel mainstream worden.

Apple wil met Messages dezelfde kant op gaan als Facebook Messenger: een platform met ingebouwde apps. Ontwikkelaars kunnen hun eigen apps voor Messages ontwikkelen die elk nieuwe functies aan de chat-app toevoegen. Denk aan apps waarmee je betalingen kunt doen, extra toetsenborden en andere relevante apps. Naar verluidt zou Apple ook aan gaan kondigen dat Messages naar Android komt, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd.

Lees meer over Apple’s keynote in ons overzichtsartikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go EX Raid Battles

Dit gaat er nu veranderen in Pokémon Go lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters