Apple: “Microsoft's Windows is Apple's App Store”

Fabrikant Apple heeft gereageerd op de aantijgingen van Microsoft omtrent de patentaanvraag voor het woord App Store. Volgens Apple is het woord App Store gebrouilleerd met het bedrijf en is het daarom hun eigendom. Daarnaast beargumenteerd Apple dat Windows eveneens een allesomvattende term is tegenwoordig die wel eigendom van Microsoft is.

Begin januari van dit jaar diende Microsoft een aanklacht in tegen Apple aangezien de concurrent een aanvraag had ingediend voor een patent op het woord App Store. Volgens Microsoft mag Apple het patent niet toegewezen krijgen omdat het woord tegenwoordig universeel is en de algemene term voor elke applicatiewinkel is geworden. Volgens Microsoft is het woord tegenwoordig zo algemeen geworden dat men een applicatiewinkel standaard al zo benoemt, ondanks dat andere ontwikkelaars zoals Microsoft zelf en Google een andere naam aan hun winkel hebben gegeven. Microsoft lijkt van plan te zijn om ook gebruik te gaan maken van het woord en heeft bij het patentbureau een aanvraag ingediend om het Apple-patent op te heffen.

Apple heeft nu in een reactie gezegd dat het woord App Store wel daadwerkelijk tot hun behoort aangezien ook zij het woord bekend hebben gemaakt en min of meer geïntroduceerd hebben met hun App Store. De digitale winkel van Apple heeft dan ook deze naam gekregen vanaf het begin af aan waardoor Apple meent dat de aanvraag terecht is. Daarnaast beargumenteerd Apple dat het woord ‘Windows’ eveneens, of zelfs meer een algemene term is aangezien elk OS over ‘ramen’ beschikt in hun interface. Desondanks is Microsoft wel dat patent toegewezen en Apple vind het dan ook terecht als dat voor App Store zo zal zijn.

Het Amerikaanse patenteninstituut gaat nu beide verweren bekijken en onderzoeken. De verwachting is dat eind dit jaar of ergens volgend jaar een uitspraak volgt en daarmee duidelijk wordt of Apple het patent toegewezen zal krijgen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters