Apple moet 32,5 miljoen dollar terugbetalen aan ouders voor ongewilde app-aankopen van kinderen

De Amerikaanse handelswaakhond Fair Trade Commission heeft bepaald dat Apple 32,5 miljoen dollar moet terugbetalen aan ouders van kinderen die ongewild of ongeautoriseerd een aankoop hebben verricht in de App Store.

Apple klaagt Samsung aan voor laten lekken van patenten schermafbeelding 2013 11 10 om 234536

Ouders van kinderen die ongeautoriseerd allerlei in-app aankopen hebben verricht via de iPhone of de iPad van hun ouders, moeten hun geld terugkrijgen. Dat heeft de Fair Trade Commission in de VS bepaald na klachten van ouders die ineens grote bedragen zagen vervliegen, naar bijvoorbeeld virtuele muntjes om bepaalde zaken in spelletjes aan te kopen.

De FTC heeft hierover overeenstemming bereikt met Apple. De 32-5 miljoen dollar moet de schade van de ouders grofweg dekken. ”Deze regeling is een overwinning voor consumenten die getroffen zijn door Apple’s oneerlijke manieren om geld te innen, en een signaal naar de zakenwereld: of je nu zaken doet in de mobiele business of in een winkelcentrum hier om de hoek, fundamentele consumentenrechten blijven van kracht. Je kunt consumenten niet laten betalen voor aankopen die zij niet zelf hebben goedgekeurd.”

Apple-CEO Tim Cook schijnt volgens een uitgelekt intern memo nogal boos te zijn over de gedwongen regeling. Hij was al bezig om de ouders schadeloos te stellen, en de uitspraak van de FTC was onnodig, vindt hij. Maar omdat de FTC precies eist waar Apple al mee bezig was, zal het bedrijf geen hoger beroep aantekenen.

Sommige ouders hebben schade gelopen tot wel 77.000 dollar. Momenteel zijn in-app aankopen al iets beter beschermd dan voorheen, toen elke gebruiker van een iPhone of iPad zonder enige hinder honderden dollars over de brug kon smijten aan dit soort aankopen binnen spelletjes. Nu moet er eerst een wachtwoord worden ingetikt voordat er iets kan worden aangekocht.

Bron: i4u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    "Apple-CEO Tim Cook schijnt volgens een uitgelekt intern memo nogal boos te zijn over de gedwongen regeling. Hij was al bezig om de ouders schadeloos te stellen, en de uitspraak van de FTC was onnodig, vindt hij. "

    Yeah right. Alsof hij daar al niet jaren ruimschoots de gelegenheid toe had. Het is dat Apple nu gedwongen wordt….business is business.

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters