Apple moet 32,5 miljoen dollar terugbetalen aan ouders voor ongewilde app-aankopen van kinderen

De Amerikaanse handelswaakhond Fair Trade Commission heeft bepaald dat Apple 32,5 miljoen dollar moet terugbetalen aan ouders van kinderen die ongewild of ongeautoriseerd een aankoop hebben verricht in de App Store.

Apple klaagt Samsung aan voor laten lekken van patenten schermafbeelding 2013 11 10 om 234536

Ouders van kinderen die ongeautoriseerd allerlei in-app aankopen hebben verricht via de iPhone of de iPad van hun ouders, moeten hun geld terugkrijgen. Dat heeft de Fair Trade Commission in de VS bepaald na klachten van ouders die ineens grote bedragen zagen vervliegen, naar bijvoorbeeld virtuele muntjes om bepaalde zaken in spelletjes aan te kopen.

De FTC heeft hierover overeenstemming bereikt met Apple. De 32-5 miljoen dollar moet de schade van de ouders grofweg dekken. ”Deze regeling is een overwinning voor consumenten die getroffen zijn door Apple’s oneerlijke manieren om geld te innen, en een signaal naar de zakenwereld: of je nu zaken doet in de mobiele business of in een winkelcentrum hier om de hoek, fundamentele consumentenrechten blijven van kracht. Je kunt consumenten niet laten betalen voor aankopen die zij niet zelf hebben goedgekeurd.”

Apple-CEO Tim Cook schijnt volgens een uitgelekt intern memo nogal boos te zijn over de gedwongen regeling. Hij was al bezig om de ouders schadeloos te stellen, en de uitspraak van de FTC was onnodig, vindt hij. Maar omdat de FTC precies eist waar Apple al mee bezig was, zal het bedrijf geen hoger beroep aantekenen.

Sommige ouders hebben schade gelopen tot wel 77.000 dollar. Momenteel zijn in-app aankopen al iets beter beschermd dan voorheen, toen elke gebruiker van een iPhone of iPad zonder enige hinder honderden dollars over de brug kon smijten aan dit soort aankopen binnen spelletjes. Nu moet er eerst een wachtwoord worden ingetikt voordat er iets kan worden aangekocht.

Bron: i4u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    "Apple-CEO Tim Cook schijnt volgens een uitgelekt intern memo nogal boos te zijn over de gedwongen regeling. Hij was al bezig om de ouders schadeloos te stellen, en de uitspraak van de FTC was onnodig, vindt hij. "

    Yeah right. Alsof hij daar al niet jaren ruimschoots de gelegenheid toe had. Het is dat Apple nu gedwongen wordt….business is business.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters