Apple Music krijgt eigen Android widget en meer

Apple Music kwam eind vorig jaar ook uit op Android na een eerdere release voor Apple’s eigen iOS. De streaming app werd sindsdien bijgewerkt met enkel een aantal kleine updates, maar vandaag krijgt de Apple Music app er aantal handige nieuwe functies bij dankzij een grote update.

Apple Music

Men was initieel verbaast toen Apple haar Apple Music app op Android uit bracht. Het is immers altijd al Apple’s strategie geweest om zoveel mogelijk exclusief voor haar eigen platformen te houden, en zo meer gebruikers aan zich te binden. Voor velen was de release van de Apple Music app op Android dan ook het teken dat Android te groot voor Apple is om te negeren.

Eerder bracht Apple al een app voor Android uit waarmee gebruikers konden leren hoe ze naar iOS kunnen overstappen. Je kunt de optimistische interpretatie waarschijnlijk dus ook beter omdraaien: Apple hoopt de Android gebruikers te overtuigen om meer mensen aan iOS te krijgen.

Eindelijk op Android

Maar wat maken de achterliggende ideeën van Apple eigenlijk uit? Ook Android gebruikers konden eindelijk Apple Music gebruiken om muziek te streamen. Apple Music brengt een aantal unieke functies met zich mee: zo kunnen gebruikers luisteren naar het Exclusieve Beats 1 radio station, gepresenteerd door iconen zoals Zane Lowe en Julie Adenuga. Ook kun je naar je eigen muziek luisteren via Apple Match, vergelijkbaar met de cloud-functies van Google Play Music.

Apple Music widget
De nieuwe widget

bèta met problemen

Helaas kwam Apple Music als een bèta uit op Android. Normaliter komt dat er op neer dat je een aantal foutjes tegen zult komen, en dat je nieuwe functies kunt uitproberen. Bij Apple Music was de gebruikservaring echter wat minder positief: de interface van de app reageerde traag, je batterij liep snel leeg, en de app mistte een hoop standaard functies die je gewoon van een Android app verwacht.

Neem bijvoorbeeld het meeleveren van een widget voor op je homescreen. Apple Music kwam origineel uit op iOS, waar je dus geen widgets op je homescreen kunt plaatsen. Op Android kun je echter bijvoorbeeld een rechthoekige widget op je homescreen plaatsen waarmee je snel je muziek kunt bedienen. Een nieuwe update lost nu een aantal van die problemen op, tot de grote vreugde van veel gebruikers.

Nieuwe functies

Sinds vorige maand kon je al je microSD gebruiken en met deze nieuwe 0.9.7 update kun je eindelijk gebruik maken van een homescreen widget. Het is een 4 x 1 blokje met de essentiële playback controls en de album art, maar voor de meeste gebruikers is dat ook meer dan genoeg. De widget lijkt op de homescreen widget van Spotify, maar dan in het karakteristieke wit.

Ook kunnen gebruikers nu custom playlists maken. Je hoeft dus niet meer nummers aan je bibliotheek toe te voegen om het aan een playlist toe te kunnen voegen. Ook kun je nu op de naam van een nummer tikken om direct naar het album te gaan, en onder de Radio tab kun je direct zien wat er op dat moment op Beats 1 wordt afgespeeld. Je hoeft nu ook niet meer naar je computer te gaan om iTunes gift cards in te wisselen, want dat kan nu ook via de Apple Music app.

Een stap in de goede richting

De nieuwe update lost helaas nog steeds niet de batterij problemen op en de app is nog steeds ietwat traag vergeleken met andere muziek apps, maar het is een grote stap in de goede richting. Wil je meer weten over Apple Music? Check dan onze review. Apple Music is beschikbaar in de Play Store en App Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters