‘Apple Music krijgt nieuwe start in juni’

Apple Music wordt hevig geplaagd door kinderziektes en missende functies, maar daar komt volgens anonieme bronnen in juni verandering in.

Apple

Volgens anonieme bronnen van Bloomberg News is Apple bezig met grote veranderingen voor Apple Music. Sinds de lancering vorig jaar heeft de streamingdienst meer dan 13 miljoen abonnees vergaart, maar er is ook veel kritiek op de dienst van Apple. Je bent van Apple producten gewend dat alles gewoon werkt, snel en vooral intuïtief is. Dat is ook de reden dat veel mensen voor iPhone’s kiezen, ook al kunnen Android smartphones potentieel meer.

Helaas is Apple Music vaak het tegenovergestelde van intuïtief. De interface was vooral aan het begin erg onduidelijk, essentiële functies missen en de Android port belast je werkgeheugen te veel. Groot Apple fan en analist Jim Dalrymple noemde Apple Music zelfs een nachtmerrie.

Apple Music

Jimmy Lovine
Jimmy Lovine

Dat is dan misschien lichtelijk overdreven, maar het moge duidelijk zijn dat Apple met haar streamingdienst niet het hoge niveau van haar andere producten kan evenaren. Gelukkig komt daar dus binnenkort verandering in, want volgens anonieme bronnen zal Apple tijdens het aankomende Worldwide Developers Conference een complete reboot van Apple Music onthullen. Ook zal het Amerikaanse bedrijf een nieuwe marketingcampagne starten om de dienst te promoten, waarvan de bekende filmpjes met Taylor Swift het begin zijn.

Conflicten

Apple Music bezorgt blijkbaar niet alleen gebruikers ergernissen, want dezelfde anonieme bronnen wijzen ook op interne conflicten binnen Apple. Apple kocht twee jaar geleden Beats Music, en volgens de bron zorgt Beats hoofd Jimmy Lovine voor frictie binnen het bedrijf. Hij zou los van de regels en onderhandelingen van Apple zelf met artiesten hebben onderhandeld, wat voor flinke problemen zou hebben gezorgd. Wel zou de streamingdienst de vrede met Taylor Swift na haar kritiek en het nieuwste album van Drake aan de onderhandelingen van Lovine te danken hebben.

Bron: Bloomberg News

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Nintendo Zelda smartphone

Nintendo brengt Zelda volgend jaar naar smartphones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters