Apple Music update, muziek opslaan op micro sd-kaart

De Android-app van Apple Music is geüpdatet. Het is nu mogelijk om muziek op te slaan op een Micro SD-kaart. Zo bespaar je ruimte op het opslaggeheugen van je smartphone. De iOS-app biedt deze mogelijkheid niet, maar dat komt omdat iPhones geen uitbreidbaar geheugen hebben.

Apple Music update

De app op een Android phone
De app op een Android phone

Met de Android-app van Apple Music is het nu ook mogelijk om het hele programmaschema te zien van het Beats 1-radiostation. Daarnaast kun je nu door My Music bladeren en filteren op Composers en Compilations. Apple stelt dat je hierdoor eenvoudiger klassieke muziek en filmsoundtracks vindt. Heb je muziek gekocht in iTunes, log dan met je Apple ID in om muziek te verplaatsen naar een Micro SD-kaart. Hoewel de Android-app is vernieuwd, is het nog altijd een app die in de bètafase zit.

Concurreren met Spotify

Apple’s bedoeling met deze app is om te concurreren met Spotify, Tidal en andere stream-apps. Het verschil tussen Apple Music en Spotify is dat er op Apple Music zogenaamde ‘Apple Music exclusives’ te vinden zijn. Dit is muziek die andere apps niet hebben. Voor de rest zijn de streamingdiensten ongeveer hetzelfde. Zowel Spotify als Apple biedt meer dan dertig miljoen nummers aan. Beide diensten kosten 9,99 euro per maand. Als extraatje biedt Apple Music voor 14,99 euro nog een familiepakket aan. Hiermee kunnen maximaal zes mensen hetzelfde account tegelijkertijd gebruiken. De gratis proefperiode van Apple Music is drie maanden: dat is twee maanden langer dan bij Spotify.

Apple app lijkt op erg op Android
Apple app heeft Android design

Apple Music ondersteunt nog geen streamen naar Google’s Chromecast. Volgens Apple heeft zijn muziekdienst nu al ongeveer tien miljoen betalende gebruikers. Apple Music is de tweede app van Apple voor Android, de eerste was Move to IOS.

Bron: Google Play Store

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters