‘Apple krijgt na iPhone 8 rampzalige periode’

Apple gaat een lastige periode tegemoet. Dat voorspellen marktanalisten tegenover MarketWatch. Volgens hen zal het bedrijf pieken met de release van de iPhone 8, waarna een aantal lastige jaren zullen aanbreken.

Apple gaat “Tien jaar durende malaise” tegemoet

Jony Ive AppleOppenheimer-analist Andrew Uerkwitz zegt dat de iPhone van volgend jaar “een laatste grote groeispurt” zal zijn. Daarna zal het echter moeilijk worden om de hoge prijzen van iPhones en andere apparaten in stand te houden. Er zijn namelijk minder doorbraken op het gebied van hardware en het verschil in prestaties wordt steeds kleiner. “De risico’s voor het bedrijf zijn nog nooit groter geweest. Wij denken dat Apple een tien jaar durende malaise tegemoet gaat”, aldus Uerkewitz.

Concurrentie voor Apple

Een andere analist, James Cakmak van Monness Crespi Hardt, verwacht dat Apple het moeilijk gaat krijgen door veranderend consumentengedrag. Volgens hem worden de upgradecycli van telefoons bijvoorbeeld langer. Ook ziet hij moeilijkheden voor het Amerikaanse bedrijf door concurrentie van Alphabet (moederbedrijf van Google) en Amazon.com. Deze bedrijven mengen zich ook in de strijd met telefoons, videostreaming-diensten en Augmented Reality. “Apple krijgt het een tijdje niet makkelijk. Als ze het überhaupt ooit nog makkelijk krijgen”, aldus Cakmak.

Nog meer onzekerheden

Dit zijn overigens niet de enige onzekerheden waar Apple mee te kampen heeft. Het technologiebedrijf zou ook wel eens gedwongen kunnen worden zijn productie naar de VS te verhuizen. Dat heeft alles te maken met de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Die wil een belasting van 35 procent heffen over geïmporteerde producten die in het buitenland zijn gemaakt. Daardoor zouden grote Amerikaanse bedrijven hun producten in Amerika moeten maken.

Bron: MarketWatch via NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters