Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie?

Hoewel elk nieuw vlaggenschip toestel over het algemeen een stapje vooruit gaat qua design en technologie, hebben we de afgelopen paar jaren niet echt dramatische innovatie gezien op technische gebied. In de tijd van Steve Jobs hebben we meerder grote stappen vooruit mee mogen maken, maar sinds zijn overlijden wachten we nog steeds op een nieuw Apple shock effect. En dan bedoelen we niet zo één als het verwijderen van headphone jacks.

Steve Jobs

iPhone niet langer de schoonste in het land

Waar Apple vroeger ver boven de rest torende met het meest gewilde en sexy toestel, lijken andere smartphone makers het bedrijf te hebben ingehaald. Er zijn nu tal van toestellen op de markt die niet onderdoen voor het design van de iPhone. Samsung lijkt hierin het oprukkende Android leger te leiden. De vlaggenschepen van de tech gigant zijn de laatste tijd alleen maar premium te noemen, afgezien van dat ene model met wat vurige problemen. Het hoogtepunt van Samsung’s stijging naar luxe design zijn de Galaxy S8 toestellen, welke eerder in het jaar vol trots werden onthuld.

witte iPhone 8

Samsung is niet beter geworden, Apple staat stil

Volgens sommigen valt de vooruitgang van Samsung echter alleen zo op, omdat Apple gestagneerd zou zijn. Volgens Hugh Dubberly zou het niet zozeer zijn dat Samsung beter is geworden, maar dat Apple nu fundamenteel anders is geworden. De vloed van innovatie, waarmee Jobs bekend werd, lijkt te zijn opgedroogd. En hoewel iedereen natuurlijk een mening kan hebben, komen deze woorden wel uit de mond van de voormalige creative director van Apple en tevens voormalig lid van Samsung’s global design adviesraad.

Design bepaalt 50% van smartphone keuze

Maar waar iedereen (behalve Apple) met sprongen vooruit lijkt te zijn gegaan met betrekking tot smartphone design, lijkt er wat tech innovatie betreft een zogenaamd plateau te zijn bereikt. Dit is misschien ook de reden dat bedrijven zo gericht zijn op het uiterlijk van de toestellen. En deze mentaliteit lijkt tevens over te zijn geslagen naar de consument. Waar voorheen de keuze voor een toestel voor 7% werd bepaald door het uiterlijk, zou dat nu volgens een recent rapport van The Wall Street Journal 50% zijn.

Apple iPhone 8
De iPhone 8?

iPhone 8 de redding?

Toch lijkt er een sprankje hoop aan de horizon te zijn. Dit jaar verwachten we namelijk nog de jubileum iPhone 8. Volgens de geruchten zou deze weer als vanouds spraakmakend vernieuwend zijn. In combinatie met iOS 11 zou het bedrijf zelfs de mobiele AR revolutie ontketenen. Over een paar maanden zal de wereld aanschouwen of Apple weer back on track is.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters