Apple neemt dozijn Wireless Charging-experts aan

Apple heeft personeel aangenomen wat zich specialiseert in Wireless Charging, waaronder technici van het bedrijf uBeam. Dit kan betekenen dat er Wireless Charging aan zit te komen voor de volgende generatie iPhones.

Medewerkers uBeam stappen over naar Apple

Een voormalig technicus van het bedrijf uBeam, één van de belangrijkste Wireless Charging-producenten, gaf afgelopen week flinke kritiek op zijn werkgever. Hij vergeleek uBeam met het bedrijf Theranos, wat flopte omdat zij niet open stonden voor kritiek en demonstraties vanuit consumenten, terwijl hun product niet naar behoren werkte. Een schrijver van the Verge zocht de blogger op LinkedIn, en kwam er achter dat er recentelijke twee andere voormalig uBeam-medewerkers zijn opgestapt en bij Apple zijn gaan werken. Daar bleek meer aan vooraf te zijn gegaan: in de afgelopen twee jaar zijn en ruim een dozijn medewerkers van uBeam naar Apple gegaan.

Nieuwe visie Wireless Charging

Eerder dit jaar liet Bloomberg weten dat Apple goede hoop had om Wireless Charging mogelijk te maken bij de nieuwe iPhone die in 2017 zal uitkomen. Hij stelde dat Apple de consument wel volledige vrijheid wilde bieden, en dat het apparaat dus niet vast zou moet zitten aan een Charging Mat. Bloomberg spreekt van de mogelijkheid om je vrij in een ruimte te kunnen bewegen terwijl je telefoon oplaadt, en laat dat nou net de visie van uBeam zijn.

Meerdere technieken Wireless Charging

Apple Smartwatch aan de oplader
Apple Smartwatch aan de oplader

Apple had hier al eerder patent op aangevraagd. In 2010 kwamen zij met een plan om van de PC een Wireless Charging-station te maken voor mobiele apparaten. Deze zouden maximaal één meter van de PC vandaan kunnen worden opgeladen. UBeam sprak daarentegen van het gebruik van ultrasone golven. Twee andere bedrijven, Ossio en Energous, zeggen ondertussen ook bezig te zijn met het ontwikkelen van Wireless Charging. Echter heeft geen van beide publieke testen uitgevoerd of überhaupt een product aan het licht gebracht. Ossio maakt naar eigen zeggen gebruik van microgolven voor het ‘verzenden’ van de energie, Energous claimt gebruik te maken van radiofrequenties.

iPhone moet zichzelf onderscheiden

Met de Smartwatch kwam Apple overigens al een flinke stap dichterbij Wireless Charging: niet op afstand weliswaar, maar dankzij inductie. Dit kan ook een verklaring zijn voor de toename van expertises op het gebied van Wireless Charging binnen het bedrijf. Verder is de ultrasound-technologie waarin de nieuwe werknemers gespecialiseerd zijn ook relevant voor draadloze accessoires. Toch lijkt Wireless Charging de meest logische investering voor Apple op het moment: het gaat niet denderend met de verkoop van iPhones, en elke mogelijkheid van differentiatie van de nieuwe generatie toestellen is meer dan welkom.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters