Apple neemt kaartleverancier Placebase over

Apple heeft kaartleverancier Placebase overgenomen en heeft een ‘Geo Team’ opgezet. Het bedrijf wordt hierdoor op dit vlak een concurrent van Google.

Pushpin

Placebase is een bedrijf dat, net als Google en Bing, digitale kaarten levert. Apple heeft het bedrijf overgenomen en heeft binnen zijn eigen muren een ‘Geo Team’ opgericht waarmee het zich wil focussen op een eigen kaartendatabase. De geruchtenmachine draait al overuren want de vraag is wat Apple met deze kaarten van plan is. De kans is namelijk groot dat het bedrijf deze kaarten gaat integreren in zijn eigen kaartenapplicatie die standaard geïnstalleerd is op de iPhone. Deze maakt momenteel gebruik van Google Maps. Apple probeert zo waarschijnlijk steeds minder afhankelijk te worden van Google. Google en Apple worden momenteel al door de overheid beschuldigd van kartelvorming.

Placebase leverde al kaarten op het internet voordat Google met zijn gratis kaartendienst Maps kwam. Doordat voor de kaarten van Placebase betaald moet worden is de concurrentiepositie lastig, hoewel Placebase al meerdere jaren meer opties heeft dan Google Maps en andere bedrijven die gratis kaarten leveren. Placebase heeft de mogelijkheid om verschillende ‘layers’ toe te voegen aan kaarten waardoor ontwikkelaars verschillende lagen met informatie kunnen toevoegen aan de kaarten, vergelijkbaar met de werking van alarmeringen.nl met Google Maps. Placebase heeft hiervoor een gepatenteerd systeem genaamd PushPin.

Zowel Apple als Placebase heeft de overname niet aan de grote klok gehangen, want het nieuws is naar buiten gekomen door een tweet van de oprichter van Placebase. Als we zijn LinkedIn-pagina moeten geloven zou hij zijn CEO-titel hebben ingeruild voor een plaats in het nieuwe ‘Geo Team’ binnen Apple. Voor de geïnteresseerden is hier een filmpje te vinden waarin wordt uitgelegd wat Placebase nu is en hoe het werkt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters