Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief

Apple is volgens Walter Isaacson niet meer een van de innovatiefste bedrijven. Isaacson heeft de biografie over Steve Jobs geschreven. Hij heeft jarenlang met Steve Jobs gewerkt en heeft daarom een goed inzicht van het bedrijf.

Google is innovatiever dan Apple

Isaacson maakte deze uitspraak in een interview met CNBC. Hij vindt dat Google innovatiever dan Apple is. Hij laat wel weten dat Apple goed is in de uitvoering. Isaacson neemt als voorbeeld de virtual reality-technologie. “Op het gebied van virtual reality komt de innovatie van Google en Amazon, maar niet van Apple.” Ook wordt de overname van Nest door Google benoemd.

“Google heeft een sterke strategie, waardoor al onze apparaten met elkaar verbonden kunnen worden.” Op dit gebied doet Google het dus beter. Google Home en Amazon Echo zijn de twee populairste Smart Home-apparaten. Volgens geruchten brengt het bedrijf dit jaar dergelijke nieuwe gadgets uit.

Apple

Wat zou Steve Jobs doen?

Hiermee zou Steve Jobs volgens Isaacson in deze tijd bezig zijn: “Draagbare technologie, zoals een smartwatch of een tv die met de stem bestuurbaar is. Hij zou ook de digitale camera-industrie lastigvallen of boeken schrijven.”

Apple

Volgens Isaacson moet CEO Tim Cook het bedrijf volledig vastgrijpen. “In eind februari komt er een aandeelhoudersvergadering. Dan moeten ze erover nadenken wie er als volgende aan boord moet komen.”

Wat kunnen wij dit jaar verwachten

Volgens geruchten heeft Apple grote plannen. In juni wordt de World Wide Developer Conference (WWDC) gehouden. Lees hier wat je van Apple kan verwachten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters