Apple niet van plan om iPhone 5 en iPad 3 aan Samsung te laten zien in rechtszaak

Apple is geenszins van plan om in te gaan op de eis van Samsung om de ontwerpen voor de nog onaangekondigde iPhone 5 en iPad 3 te laten zien in de patentrechtszaak waarin de bedrijven met elkaar zijn verwikkeld.

Apple Samsung

De advocaten van Apple hebben geantwoord op de eis die Samsung bij de rechter van een Californische rechtbank heeft ingeleverd. Samsung werd eerder wel verplicht om de ontwerpen van telefoons en tablets bij de rechter in te leveren. Verschil met de producten van Apple, is dat die al op de markt waren of in ieder geval waren aangekondigd.

Daar wijst Apple dan ook op. Het bedrijf vindt de eis van Samsung een ongepaste poging om Apple dwars te zitten, door ‘extreem gevoelige handelsgeheimen prijs te geven’.

Apple hanteert voorts het argument dat de iPhonemaker met de rechtszaak is begonnen, niet Samsung, en daarom is Apple de ‘meester’ van de patentclaim en niet Samsung die later een tegenclaim indiende. Omdat de eerste klacht van Apple niets te maken had met toekomstige iPhones en iPads, mogen die ook niet in de rechtszaak worden betrokken, aldus de juristen van de Amerikaanse gigant.

Of Apple zijn ontwerpen moet laten zien of niet, wordt later besloten. Deze week moet Samsung in ieder geval zijn aangekondigde producten al laten zien.

Bron: Samsng hub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. steve-vanm -

    Ik snap het niet 2/3 van de onderdelen van de Iphone & Ipad komen bij Samsung vandaan, waarom moeten ze die dan zien?! Ze weten toch voor 2/3 al hoe ze eruit gaan zien.:P:P

  2. Hank -

    Het enige wat samsung kan is faken en daar zal niets aan veranderen. Denk niet dat Apple veel te vrezen heeft van Samsung, die dingen zijn qua prijs gelijk, maar wie gaat er dan met zo'n neppe aziatische samsung clone lopen,

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters