Apple niet van plan om iPhone 5 en iPad 3 aan Samsung te laten zien in rechtszaak

Apple is geenszins van plan om in te gaan op de eis van Samsung om de ontwerpen voor de nog onaangekondigde iPhone 5 en iPad 3 te laten zien in de patentrechtszaak waarin de bedrijven met elkaar zijn verwikkeld.

Apple Samsung

De advocaten van Apple hebben geantwoord op de eis die Samsung bij de rechter van een Californische rechtbank heeft ingeleverd. Samsung werd eerder wel verplicht om de ontwerpen van telefoons en tablets bij de rechter in te leveren. Verschil met de producten van Apple, is dat die al op de markt waren of in ieder geval waren aangekondigd.

Daar wijst Apple dan ook op. Het bedrijf vindt de eis van Samsung een ongepaste poging om Apple dwars te zitten, door ‘extreem gevoelige handelsgeheimen prijs te geven’.

Apple hanteert voorts het argument dat de iPhonemaker met de rechtszaak is begonnen, niet Samsung, en daarom is Apple de ‘meester’ van de patentclaim en niet Samsung die later een tegenclaim indiende. Omdat de eerste klacht van Apple niets te maken had met toekomstige iPhones en iPads, mogen die ook niet in de rechtszaak worden betrokken, aldus de juristen van de Amerikaanse gigant.

Of Apple zijn ontwerpen moet laten zien of niet, wordt later besloten. Deze week moet Samsung in ieder geval zijn aangekondigde producten al laten zien.

Bron: Samsng hub

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters