Apple nu groter dan Nokia in smartphones

Apple is officieel Nokia voorbijgestreefd als de grootste smartphonemaker van de wereld. De sterke groei van Apple, gecombineerd met de sterke daling van de verkoop van Nokia-smartphones, leidde het afgelopen kwartaal tot een winst van Apple. Het bedrijf verkocht in Q2 2011 3,6 miljoen smartphones meer dan Nokia.

Nokia N8-00

Een en ander is opgeteld door de Financial Times. Percentages zijn er ook. De verkoop van Nokia-smartphones aan winkels daalde met 34 procent naar 16,7 miljoen telefoons. Apple raakte er 20,3 miljoen kwijt aan winkeliers.

Qua winst was Apple al de grootste in het smartphonesegment, maar nu is dus ook het aantal iPhones voor het eerst groter dan dat van alle Nokia-smartphones bij elkaar.

Eerder passeerde Apple RIM (BlackBerry) al. Dat gebeurde reeds in het derde kwartaal van 2010. Het gat met marktleider Nokia werd dus onlangs gedicht. Ondanks de concurrentie van Androidtelefoons, die door tientallen fabrikanten worden gemaakt, is geen enkele telefoonmaker erin geslaagd om de verkoopcijfers van Apple te benaderen. Samsung en HTC groeien wel, maar elk van deze twee blijven flink achter bij Apple, dat tweemaal zoveel mobiele telefoons verkoopt als de Aziatische concurrenten.

Bron: MacRumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wesley -

    Het was te verwachten Nokia doet ook helemaal niet meer mee de iPhone is helemaal in en Nokia woord gezien als het merk telefoon Die je koopt als je weinig geld heb wat Nokia is over het algemeen niet duur de merken waar het trouwns nu om gaat is : Samsung,htc,Blackberry

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters