Apple nu groter dan Nokia in smartphones

Apple is officieel Nokia voorbijgestreefd als de grootste smartphonemaker van de wereld. De sterke groei van Apple, gecombineerd met de sterke daling van de verkoop van Nokia-smartphones, leidde het afgelopen kwartaal tot een winst van Apple. Het bedrijf verkocht in Q2 2011 3,6 miljoen smartphones meer dan Nokia.

Nokia N8-00

Een en ander is opgeteld door de Financial Times. Percentages zijn er ook. De verkoop van Nokia-smartphones aan winkels daalde met 34 procent naar 16,7 miljoen telefoons. Apple raakte er 20,3 miljoen kwijt aan winkeliers.

Qua winst was Apple al de grootste in het smartphonesegment, maar nu is dus ook het aantal iPhones voor het eerst groter dan dat van alle Nokia-smartphones bij elkaar.

Eerder passeerde Apple RIM (BlackBerry) al. Dat gebeurde reeds in het derde kwartaal van 2010. Het gat met marktleider Nokia werd dus onlangs gedicht. Ondanks de concurrentie van Androidtelefoons, die door tientallen fabrikanten worden gemaakt, is geen enkele telefoonmaker erin geslaagd om de verkoopcijfers van Apple te benaderen. Samsung en HTC groeien wel, maar elk van deze twee blijven flink achter bij Apple, dat tweemaal zoveel mobiele telefoons verkoopt als de Aziatische concurrenten.

Bron: MacRumors

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters