Apple nu groter dan Nokia in smartphones

Apple is officieel Nokia voorbijgestreefd als de grootste smartphonemaker van de wereld. De sterke groei van Apple, gecombineerd met de sterke daling van de verkoop van Nokia-smartphones, leidde het afgelopen kwartaal tot een winst van Apple. Het bedrijf verkocht in Q2 2011 3,6 miljoen smartphones meer dan Nokia.

Nokia N8-00

Een en ander is opgeteld door de Financial Times. Percentages zijn er ook. De verkoop van Nokia-smartphones aan winkels daalde met 34 procent naar 16,7 miljoen telefoons. Apple raakte er 20,3 miljoen kwijt aan winkeliers.

Qua winst was Apple al de grootste in het smartphonesegment, maar nu is dus ook het aantal iPhones voor het eerst groter dan dat van alle Nokia-smartphones bij elkaar.

Eerder passeerde Apple RIM (BlackBerry) al. Dat gebeurde reeds in het derde kwartaal van 2010. Het gat met marktleider Nokia werd dus onlangs gedicht. Ondanks de concurrentie van Androidtelefoons, die door tientallen fabrikanten worden gemaakt, is geen enkele telefoonmaker erin geslaagd om de verkoopcijfers van Apple te benaderen. Samsung en HTC groeien wel, maar elk van deze twee blijven flink achter bij Apple, dat tweemaal zoveel mobiele telefoons verkoopt als de Aziatische concurrenten.

Bron: MacRumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wesley -

    Het was te verwachten Nokia doet ook helemaal niet meer mee de iPhone is helemaal in en Nokia woord gezien als het merk telefoon Die je koopt als je weinig geld heb wat Nokia is over het algemeen niet duur de merken waar het trouwns nu om gaat is : Samsung,htc,Blackberry

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters