‘Apple onderzoekt schermtechnologieën in laboratorium’

Apple heeft in Taiwan een laboratorium geopend waarin vijftig experts werken aan nieuwe schermtechnologieën. Het doel is om de schermen energiezuiniger en dunner te maken.

'OLED-scherm pas in 2018 voor de iPhone' 3dtouch vinger 16x9

Er is de laatste weken ontzettend veel te doen om de iPhone-schermen voor de aankomende generaties. Er zijn geruchten dat Apple in 2018 overstapt op oled-schermen. Daarna kwam het bericht dat huidig schermleverancier LG eenoled-fabriek gaat bouwen en nu is Apple zelf bezig met het ontwikkelen van schermen.

Het laboratorium waar Apple in werkt, was eerst van AU Optronics en Qualcomm. Afgelopen jaar is Apple begonnen met het ontwikkelen van dunnere, lichtere, helderdere en energiebewustere schermen. De huidige schermtechnologie die gebruikt wordt is lcd. Toch is het logischer dat Apple overstapt op oled aangezien die technologie geen backlight nodig heeft. Hierdoor voldoet het scherm aan alle focuspunten van Apple.

Als Apple besluit de schermen zelf te gaan maken, zullen de huidige leveranciers een grote klant missen. In de afgelopen maand zijn de aandelen van meerdere schermleveranciers gedaald. De enige die hiervan profiteert is Apple zelf.

Voorlopig zijn de verwachtingen dat Apple in 2018 pas met een nieuwe schermtechnologie komt. Nu zal de fabrikant nog met lcd-schermen blijven werken.

Bron: Bloomberg

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters