Apple ontbindt contract met tablet-ontwikkelaar

Apple heeft een samenwerking beëindigd met het bedrijf SurfaceInk omdat het bedrijf eigen ambities zou hebben om tablets te maken. De fabrikant is bang dat SurfaceInk technologieën en ideeën van Apple zal doorverkopen aan derden en in haar eigen producten zal gaan gebruiken.

Apple iPad

Producent Apple heeft met een nauwe bondgenoot afscheid genomen omdat het bedrijf mogelijk producten wil ontwikkelen die Apple tegen de haren in zullen gaan strijken. Apple doet al meer dan vijf jaar zaken met het bedrijf SurfaceInk om nieuwe producten te ontwikkelen. SurfaceInk heeft zich gespecialiseerd in het bedenken en het ontwikkelen van nieuwe producten voor producenten die vaak voor andere merken producten produceren. Ook helpt het bedrijf bij het doorontwikkelen van producten en ondersteunt het de gehele ontwikkeling van een dergelijk product. Het gerucht gaat dat SurfaceInk Apple heeft geholpen met het bedenken en produceren van de Apple iPad en juist dit apparaat lijkt SurfaceInk nu ook aan andere merken te willen slijten als ODM. Het bedrijf heeft afgelopen juni een prototype laten zien tijdens een beurs in Amerika van een 12.1-inch tablet die het voor andere producenten kan maken en doorontwikkelen.

Apple lijkt van deze praktijken dan ook niet gediend te zijn en heeft dan ook de lopende contracten met het bedrijf gelijk beëindigd. Apple lijkt bang te zijn dat SurfaceInk ideeën en ontworpen zelf gaat toepassen voor producten voor andere merken en concurrenten van Apple zoals HP/Palm en een groot aantal andere grootmachten. Beide bedrijven hebben niet gereageerd op contractbreuk echter volgens The New York Times kan Apple het bedrijf niet meer luchten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters