Apple komt met “Clips” video editing tool voor iPhone en iPad

Vandaag was het een waar feest voor liefhebbers van de Apple producten. Het bedrijf kwam namelijk met een hele reeks aan onthullingen. Naast een rode iPhone 7 en 7 Plus werden ook een 9.7 inch iPad en een nieuwe video editing tool getoond. Video’s kunnen met de kersverse Clips tool bewerkt worden op de iPhone en iPad. Daarna kunnen de “meesterwerken” gedeeld worden op social media platformen zoals Instagram en Facebook.

Clips zit tussen automatisch slideshows en iMovie in

Clips is in principe gemaakt om korte video’s te produceren. Gedacht moet worden aan een oplossing, welke tussen de iOS 10 automatische slideshows en de iMovie applicatie in zit. Vanuit de app zelf kunnen gebruikers video’s maken om daarna te editen. Het is echter ook mogelijk om al bestaande video’s te importeren voor bewerking.

Editen met ingebouwde filters en Live Titles

Nadat video’s zijn gemaakt of geïmporteerd zullen gebruikers kunnen kiezen uit een groot aanbod aan ingebouwde filters en zogenaamde Live Titles. De Live Titles zijn in feite geanimeerde teksten die in de video’s geïncorporeerd kunnen worden. Optioneel kan ook audio worden ingesproken en als voice over bij de video’s worden gebruikt. Susan Prescott, vice president van Apple’s Apps product marketing afdeling, laat weten dat Clips een nieuwe manier voor gebruikers is om zichzelf te uiten. Daarbij zou de app ook erg gemakkelijk zijn in gebruik. Met de effecten en Live Titles zou iedereen in staat moeten zijn om goed uitziende en makkelijk deelbare video’s te maken.Apple Clips video editing tool

Gratis beschikbaar in de App store

Vanaf april zal de Clips app gratis te downloaden zijn in de App store. Op de iPhone zal de tool gebruikt kunnen worden met de iPhone 5s en telefoons die daarna zijn uitgekomen. Verder is het ook compatibel met alle iPad Air en iPad Pro modellen en met de iPad mini vanaf de tweede editie. Ook zal Clips gebruikt kunnen worden met de zesde generatie iPods. Uiteraard kunnen gebruikers van de nieuwe 9.7 inch iPad ook video’s editen met Clips.
Bron: Apple
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters