Apple onthult goedkope iPhone 5C

Vanavond in Cupertino heeft Apple een nieuw budgetmodel van haar iPhone lijn aangekondigd. De iPhone 5C, zoals het budgetmodel heet, is voorzien van een plastic behuizing en praktisch dezelfde specificaties als de iPhone 5 van vorig jaar. De iPhone 5C ligt eind deze maand in de winkels en wordt geleverd in vijf kleuren.

Apple iPhone 5C

Aanvankelijk werd gedacht dat de iPhone 5C aanzienlijk minder krachtig zou zijn dan de iPhone 5. Dit blijkt echter niet het geval te zijn; de iPhone 5C is qua specificaties vergelijkbaar met de iPhone 5 van vorig jaar. Met zijn 1.3GHz dual-core A6 processor, 1GB DRAM en 4-inch retina scherm doet de 5C niet veel onder voor het high-end model. Ook beschikt de 5C over dezelfde 8-megapixel camera en LTE modem. Wel heeft Apple flink bespaard op de materiaalkosten; in tegenstelling tot de aluminium behuizing van de high-end modellen is de achterkant van de 5C gemaakt van poly-carbonaat plastic. De iPhone 5C wordt geleverd in vijf verschillende kleuren en zal beschikbaar zijn in wit, blauw, roze, groen en geel.

De iPhone 5C zal net als zijn duurdere broertje voorzien zijn van de laatste versie van het iOS besturingssyteem wanneer hij later deze week in de winkels ligt. De iPhone 5C zal over alle functionaliteit van het OS beschikken en is in alle opzichten een volwaardige iPhone. Naast de bouwkwaliteit is het belangrijkste verschil met de iPhone 5S de vingerafdrukscanner, deze is alleen beschikbaar op het high-end model.

Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 

De iPhone 5C zal eind deze maand in Nederland verkrijgbaar zijn en naar alle waarschijnlijkheid gratis zijn bij de meeste telefooncontracten. In Amerika kost de iPhone 5C omgerekend zo’n 599 euro zonder contract. De iPhone 5C zal in 16GB en in 32GB variant op de markt gaan komen. Apple Nederland moet de specifieke prijs nog bekendmaken. Hou de komende tijd All About Phones in de gaten voor uitgebreide hands-on verslagen, recensies en vergelijkingen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Bron: The Verge
Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters