Apple onthult goedkope iPhone 5C

Vanavond in Cupertino heeft Apple een nieuw budgetmodel van haar iPhone lijn aangekondigd. De iPhone 5C, zoals het budgetmodel heet, is voorzien van een plastic behuizing en praktisch dezelfde specificaties als de iPhone 5 van vorig jaar. De iPhone 5C ligt eind deze maand in de winkels en wordt geleverd in vijf kleuren.

Apple iPhone 5C

Aanvankelijk werd gedacht dat de iPhone 5C aanzienlijk minder krachtig zou zijn dan de iPhone 5. Dit blijkt echter niet het geval te zijn; de iPhone 5C is qua specificaties vergelijkbaar met de iPhone 5 van vorig jaar. Met zijn 1.3GHz dual-core A6 processor, 1GB DRAM en 4-inch retina scherm doet de 5C niet veel onder voor het high-end model. Ook beschikt de 5C over dezelfde 8-megapixel camera en LTE modem. Wel heeft Apple flink bespaard op de materiaalkosten; in tegenstelling tot de aluminium behuizing van de high-end modellen is de achterkant van de 5C gemaakt van poly-carbonaat plastic. De iPhone 5C wordt geleverd in vijf verschillende kleuren en zal beschikbaar zijn in wit, blauw, roze, groen en geel.

De iPhone 5C zal net als zijn duurdere broertje voorzien zijn van de laatste versie van het iOS besturingssyteem wanneer hij later deze week in de winkels ligt. De iPhone 5C zal over alle functionaliteit van het OS beschikken en is in alle opzichten een volwaardige iPhone. Naast de bouwkwaliteit is het belangrijkste verschil met de iPhone 5S de vingerafdrukscanner, deze is alleen beschikbaar op het high-end model.

Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 

De iPhone 5C zal eind deze maand in Nederland verkrijgbaar zijn en naar alle waarschijnlijkheid gratis zijn bij de meeste telefooncontracten. In Amerika kost de iPhone 5C omgerekend zo’n 599 euro zonder contract. De iPhone 5C zal in 16GB en in 32GB variant op de markt gaan komen. Apple Nederland moet de specifieke prijs nog bekendmaken. Hou de komende tijd All About Phones in de gaten voor uitgebreide hands-on verslagen, recensies en vergelijkingen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Apple iPhone 5C 
Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Shihan Richard Pet Riessieman -

  Ze zeggen rond de 500€ maar nu de iphone 5 in prijs gaat zakken ben je wel heel gek om dan de 5C te kopen de iphone 5 kan je nu al op het net voor 550€ kopen

  1. Quasimodo -

   Mensen kopen niet met hoofd maar gaan voor het logo, de kleur en het nieuwste.
   Ben bang dat er weer veel mensen met deze plastic fantastic inferieure iPhone de deur uit gaan lopen. Heel bijzonder hoe Apple mensen €549,00 uit de zak weet te kloppen.

   1. Shurandy -

    Ik denk van niet, 450 voor zulke specificatie's ? ik denk dat je gewoon 300 voor het merk betaalt. Voor 150 euro krijg je ook een telefoon met een dual core (retina scherm niet meetellen)

   2. Quasimodo -

    Retina klinkt leuk maar kan al lang niet meer tippen aan de huidige normen in android-land. Voor €549,00 koop je creme de la creme.

   3. Shurandy -

    Het is maar wat je een " Budget " Telefoon noemt.. 415 euro is nog duur voor een telefoon met zulke specificatie's.

   4. bartvuijk -

    Rond de vijfhonderd piek inderdaad. Apple heeft met de 5C een opvolger voor de iPhone 5, en met de 5S een model daar weer een stuk boven gezet. Waarmee Apple dus nu het supertopperdetopsegment is uitgevonden. Knap hoor.

   5. Quasimodo -

    hehehe, leuke definitie van de prijs op een belachelijk niveau brengen:
    "supertopperdetopsegment". Ik heb niets tegen hoge prijzen als de producten ook mee in de pas lopen. Maar 549,00 voor dit ding….het is maar net wat je "supertopperdetopsegment " vindt 🙂

   6. Quasimodo -

    Ja maar ik zie het niet 🙂
    Wat maakt de 5S dan supertopperdetopsegment? Tenzij je dit binnen Apple's reeks bedoelt. Ik zie alleen een 4"-er met veel beperkingen.

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters