Apple onthult nieuwe functionaliteiten van iPhone software 3.0

Apple heeft vanavond meer informatie naar buiten gebracht over iPhone software 3.0. Apple heeft nieuwe functionaliteiten zoals knippen en plakken toegevoegd aan de nieuwe software. De software zal rond de zomer beschikbaar gesteld worden voor zowel iPhone-gebruikers als iPod Touch-gebruikers.

Apple iPhone 3.0 SDK

Het event van Apple stond vooral in het teken van ontwikkelaars en de daarbij vernieuwde SDK die vol zit met nieuwe API’s. Zo heeft Apple meer dan duizend API’s gemaakt waarmee nieuwe mogelijkheden worden ontsloten op de iPhone. De eerste grote vooruitgang is dat ontwikkelaars nu de Google Maps-applicatie mogen verwerken in hun applicatie. Daarnaast wordt via een andere API ook turn-by-turn navigatie aangeboden via de iPhone. Apple was hier nog een beetje vaag over aangezien de licenties voor kaarten nog wel een struikelblok lijken te zijn voor ontwikkelaars. Daarnaast heeft Apple ook peer-to-peer diensten in hun vernieuwde SDK opgenomen waarmee gebruikers met elkaar zullen kunnen gamen via Bluetooth of het internet. Ook producenten van accessoires kunnen met software 3.0 hun lol op aangezien Apple de accessoire-poorten gaat vrijgeven voor ontwikkelaars om zo programma’s toe te staan die bij een accessoires horen. Een mooi voorbeeld hiervan is een joystick die een producent zou kunnen maken om deze aan games te koppelen.

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

Apple heeft in de nieuwe 3.0 software ook een vernieuwd model in petto als het gaat om het kopen van extra content voor applicaties. Zo zal met de nieuwe software extra levels kopen geen probleem meer zijn en hiervoor hoef je de applicatie niet te verlaten. Levels zullen binnenin de applicatie aangekocht kunnen worden echter zal de transactie wel via de normale iTunes store gaan plaatsvinden maar daar merkt de gebruiker verder weinig van. Apple heeft ook een alternatief gemaakt voor processen die op de achtergrond kunnen draaien. Deze mogelijkheid zal niet in de software verwerkt worden. Wel kunnen applicaties via de servers van Apple een bericht sturen nadat de gebruiker de applicatie heeft afgesloten. Via dit compromis hoopt Apple gebruikers voor zich te winnen ook al laat Apple hier wel een paar steken bij vallen. Via deze maatregel hoopt Apple namelijk dat ze 60% batterij weten te besparen door achtergrondapplicaties via hun eigen server te gaan aanbieden. Volgens Apple zou de Windows Mobile-manier ervoor zorgen dat de batterij 60% sneller op zou gaan terwijl via de Apple versie dit slechts tot 20% bespaard zou blijven.

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

Apple heeft daarnaast ook veel aandacht besteed aan games en video applicaties en content. Zo zal er een nieuwe player geïntroduceerd worden waarmee online video’s beter en sneller tevoorschijn getoverd kunnen worden op het scherm. De applicatie kijkt namelijk hoe snel de verbinding op dat moment op de iPhone is en past de video afmeting daarop aan. Ook zal er HDTV gestreamd kunnen worden, aldus Apple Daarnaast hebben veel game producenten zoals EA een hoop nieuwe spellen in petto en Apple heeft er voor gezorgd dat zowel de FPS omhoog gaat van een spel en dat speler in multiplayer met elkaar kunnen gaan gamen. De snelheid van spellen en de grafische power van de iPhone lijkt in de vele previews tijdens het event er sterk op vooruit te zijn gegaan. Daarnaast kunnen ontwikkelaars meer content via hun spel aanbieden waardoor ze gamers aan hun gebonden weten te houden.

Een mooi voorbeeld van de nieuwe multiplayer mogelijkheid is dat vrienden samen met elkaar op twee verschillende iPhone’s muziek kunnen gaan maken en via een nieuwe API behoort ook dit tot de mogelijkheid.

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

Apple heeft naast de ontwikkelaars kant ook gedacht aan de gebruikers kant. Zo knippen en plakken een nieuwe mogelijkheid voor de iPhone 3.0 software. Zo zul je door twee keer te tikken op een woord een nieuwe pop-up krijgen waarin twee aanhalingstekens aanwezig zijn. De tekens kun je zelf in een zin positioneren om zo aan te geven wat je wilt kopiëren of knippen. Hierna ga je ergens anders in een zin staan waar je na lang indrukken de optie krijgt om te plakken. Het knippen en plakken zal ook door verschillende applicaties heen werken waardoor je tekst dus prima van de browser naar een e-mail kunt brengen. Ook kun je een groter blok tekst selecteren door er langer op te gaan staan en vervolgens zal de iPhone het tekstblok aanmerken voor knippen en plakken. Overigens wordt de HTML ook mee gekopieerd waardoor gebruikers niet bang hoeven te zijn dat de opmaak verloren gaat. Apple maakt het ook mogelijk om meerdere foto’s te selecteren en deze vervolgens te knippen en te plakken naar de mail applicatie en ze zo te versturen.

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

Software 3.0 zal ook een paar nieuwe functies toevoegen aan het bewerken in sommige applicaties. Zo zul je mail, notities en sms voortaan in landscape mode kunnen typen. Deze nieuwe functionaliteit stond hoog op de wenslijst van veel gebruikers en Apple heeft nu dan ook deze functionaliteit toegevoegd. De sms applicatie is daarnaast ook uitgebreid met een MMS modulen zodat gebruikers ook foto’s via het netwerk kunnen versturen van hun provider.Ook het doorsturen van sms en MMS’jes behoort nu tot de mogelijkheden.

Apple heeft ook spraak memo’s toegevoegd tot het standaardpakket van iPhone software 3.0. Hiermee kun je korte geluidsbestanden opnemen en opslaan om later terug te luisteren.

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

De nieuwe software voor de iPhone zal ook beschikken over een uitgebreide zoekfunctie voor e-mail’s, kalander afspraken, en contacten. Via een nieuwe applicatie genaamd Spotlight, dat overigens ook op de Apple pc’s te vinden is, kun je gemakkelijk door alle applicaties tegelijkertijd heen zoeken zodat je alles sneller bij de hand hebt, aldus Apple. De zoekfunctie kun je altijd vinden door links in het hoekje kort te tikken waarbij er een zoekbalk tevoorschijn getoverd zal gaan worden. Vervolgens zullen de resultaten door middel van een icoon te herkennen zijn met de verschillende thema’s zoals contanten en e-mails.

Apple bied daarnaast via haar nieuwe software ook de mogelijkheid om stereo Bluetooth te luisteren via een headset en ook zal Wifi automatisch inloggen zodra het in bereik is van een hotspot. Apple zal in totaal 100 nieuwe functies gaan toevoegen aan haar nieuwe software. De nieuwe development kit voor 3.0 is inmiddels beschikbaar via de Apple site

Apple iPhone 3.0 software

Apple zal iPhone software 3.0 rond de zomer gaan vrijgeven voor de iPhone’s en de iPod Touch. Touch gebruikers zullen overigens wel tien dollar moeten gaan betalen voor de update. Daarnaast merkte Apple op dat A2DP en MMS het niet zullen doen op de eerste generatie iPhones. Apple liet tijdens de Q&A ook weten bezig te zijn met tethering voor de iPhone en dit al klaar te hebben. Echter zijn ze momenteel nog in onderhandeling met providers over het kostenplaatje daarvan.

Apple heeft met geen woord gerept over een opvolger voor de iPhone 3G echter ligt het wel in de lijn der verwachtingen dat de nieuwe iPhone met de software gelanceerd zal gaan worden.

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Apple iPhone 3.0 software

 

Bron: Engadget

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters