Apple onthult nieuwe iPad Air

Zoals verwacht heeft Apple zojuist haar vijfde 9.7-inch grote iPad aangekondigd. De iPad Air, zoals de vijfde iPad heet, is aanzienlijk lichter en dunner dan haar voorgangers en heeft om die reden een nieuwe naam meegekregen. De iPad Air is voorzien van de nieuwe A7X-processor die wederom door Apple zelf ontworpen is. De goedkoopste variant met 16GB opslag en zonder ondersteuning voor mobiele data zal 499 euro gaan kosten en zal vanaf 1 november in Nederland beschikbaar zijn.

Apple iPad Air

Apple onthulde haar nieuwste full-size tablet op een persevenement in San Francisco. De opvolger van de populaire iPad 4, die vorig jaar het daglicht zag, moet het vooral hebben van het vernieuwde uiterlijk en lichtere gewicht. Apple heeft de randen rondom het scherm van het nieuwe tablet dunner weten te maken en heeft de afwerkingen van de behuizing meer op die van haar iPhone-lijn laten lijken.

Net als de onlangs gelanceerde iPhone 5s is de iPad Air voorzien van een 64-bits processor. De processor is nagenoeg gelijk aan die van de iPhone 5s alleen draait hij op een hogere kloksnelheid waardoor hij de naam ‘A7X’ mee krijgt. De processor is door Apple zelf ontworpen en zal waarschijnlijk door Samsung gefabriceerd worden. Ook krijgt de iPad AIr dezelfde M7 ‘motion co-processor’ mee die Apple eerder in haar iPhone 5s meeleverde.

De WiFi-editie met 16GB zal over de toonbank gaan voor 499 euro en zal vanaf 1 november in Nederland verkrijgbaar zijn. De 16GB variant met mobiele data-ondersteuning zal 629 euro gaan kosten.

Apple iPad Air 
Apple iPad Air 
Apple iPad Air 
Apple iPad Air 
Apple iPad Air 
Apple iPad Air 
Apple iPad Air 
Apple iPad Air 
Apple iPad Air 
Apple iPad Air 
Apple iPad Air 
Apple iPad Air 
Apple iPad Air 
Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters