Hackersgroep gaat miljoenen iPhones overnemen, Apple ontkent

Op de Motherboard website werd onlangs een bericht geplaatst, waarin stond dat een hackersgroep claimde Apple te hebben gehackt. De hackers zouden toegang hebben verkregen tot honderden miljoenen iCloud en Apple ID accounts. Volgens een woordvoerder van Apple zou dit echter niet kloppen. De email adressen en wachtwoorden, die de hackers claimen te hebben, zouden gestolen zijn van diensten aangeboden door derden.

Turkish Crime Family eist geld en dreigt met gevolgen

Apple iCloud bedreigd door hackersgroepDe groep zou zichzelf de Turkish Crime Family noemen en wil met de gestolen gegevens geld afpersen van Apple. Volgens de berichten zou de groep Apple enkele opties hebben gegeven voor de betaling. De Turkish Crime Family eist $75,000 in Bitcoins of in Ethereum, een valuta vergelijkbaar met Bitcoins. Apple zou volgens de eisen ook $100,000 kunnen betalen in iTunes kaarten. Het geld dient op 7 april binnen te zijn. Mocht dit niet zo zijn, dreigt de criminele groep de iCloud accounts te resetten en de Apple toestellen op afstand te wissen.

Berichten vanuit hackersgroep zijn inconsistent

Een zelfverklaard lid van de hackersgroep liet Motherboard weten alleen maar zijn geld te willen. Ook vond hij dat het artikel interessant zou zijn en iets wat Apple gebruikers zouden willen lezen. Hoewel de Turkish Crime Family claimt toegang te hebben tot honderden miljoenen accounts, zijn de cijfers niet consistent. Volgens één lid zou het gaan om 300 miljoen accounts, terwijl een ander lid claimt dat er 559 miljoen accounts gehackt zijn. De groep zou Motherboard ook een YouTube video hebben laten zien, waarin één van de leden toegang heeft tot het iCloud account van een vrouw. Of de video echt was, of dat het in scène was gezet, blijft onbekend.

Gegevens waarschijnlijk afkomstig van LinkedIn

De Apple woordvoerder heeft het in de verklaring over diensten van derde partijen, welke gehackt zouden zijn. Volgens Fortune wordt hiermee gedoeld op LinkedIn. Veel van de emailadressen en wachtwoorden, welke de groep heeft bemachtigd, zouden overeenkomen met gestolen gegevens van LinkedIn. In 2012 zijn de LinkedIn databases namelijk massaal gehackt. Mocht het inderdaad om de LinkedIn data gaan, is het niet de eerste keer dat hackers er opnieuw mee aan de haal gaan.

Apple houdt iCloud in de gaten

Hoewel Apple claimt dat de informatie van de hackersgroep niet klopt, houdt het bedrijf iCloud activiteiten wel nauwlettend in de gaten. Ook zou het bedrijf in contact zijn met de authoriteiten om erachter te komen wie achter de dreigementen zit. Apple raadt gebruikers verder aan om altijd sterke wachtwoorden te gebruiken en niet hetzelfde wachtwoord voor verschillende diensten toe te passen. Ook moeten gebruikers altijd de tweestaps verificatie inschakelen.

Bron: The Verge

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters