Apple ontkent plannen voor start virtuele provider

Apple ontkent dat het van plan is om een virtuele provider te worden in de Verenigde Staten en Europa. Dit laat de fabrikant weten in een verklaring aan diverse Amerikaanse media, waaronder Reuters.

Provider met Apple SIM in de iPad Air 2
Provider met Apple SIM in de iPad Air 2

“We hebben gesproken noch plannen ontvouwd voor het starten van een virtuele provider”, vertelt een woordvoerster van Apple. Meer wil de Amerikaanse fabrikant er ook niet over kwijt. Maandag schreef Business Insider nog dat Apple dit wél van plan is.

De ontkenning van Apple mag natuurlijk geen verrassing heten. Alsof de fabrikant opeens de plannen zou bevestigen. Bronnen zouden dus hebben gemeld dat Apple de mogelijkheid onderzoekt om in Europa en de Verenigde Staten een virtuele provider te worden.

Een virtuele provider is een provider die het netwerk van een andere provider gebruikt. In Nederland zijn er binnenkort een viertal netwerken. KPN, Vodafone en T-Mobile hebben al een netwerk die door andere providers worden gebruikt en Tele2 heeft dat binnenkort ook.

Apple zou het plan hebben om niet één netwerk te gebruiken, maar ze allemaal. Degene die het beste bereik heeft, die wordt door je iPhone straks gebruikt. Dit is echter niet zonder slag of stoot realiseerbaar. Apple zou ook al een aantal jaar aan het idee werken.

De ingebouwde simkaart zou hier een cruciale rol in spelen. Deze simkaart kan het netwerk van elke willekeurige provider gebruiken. In Amerika heeft de iPad mini 3 al zo’n ingebouwde simkaart. Hiermee kun je dus elke maand weer een andere provider hebben. Je kijkt gewoon welke het goedkoopste is en die ga je vervolgens gebruiken, om maar een voorbeeld te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters