Apple ontslaat manager die verantwoordelijk was voor Maps

Apple heeft de manager die verantwoordelijk was voor het Maps debacle ontslagen. De fabrikant zoekt nu hulp en expertise bij het Nederlandse TomTom om haar app weer nieuw leven in te blazen.

Apple iPhone 5 Maps

Apple heeft het nieuws zelf niet bevestigd maar volgens Bloomberg is Richard Williamson ontslagen door Eddy Cue. Cue was sinds de reorganisatie binnen Apple verantwoordelijk geworden voor alle services binnen Apple en daarmee viel ook het Maps-team onder Cue’s verantwoordelijkheid. Cue is inmiddels schoonschip aan het maken binnen het Maps-team en alle pijlen zijn erop gericht om de app binnen afzienbare tijd te ontdoen van de fouten en te laten concurreren met Google Maps.

Opmerkelijk is dat Apple een nauwere samenwerking is aangegaan met TomTom. Volgens Bloomberg heeft Apple TomTom gevraagd te adviseren en mee te denken met het Maps-team binnen Apple om zo alle problemen sneller te kunnen oplossen. Apple maakt al gebruik van TomTom’s data voor haar Maps-app, echter gooit Apple hier haar eigen sausje overheen waardoor de data niet altijd op de goede plek terecht komt in de app.

Eerder bood Apple CEO Tim Cook al zijn verontschuldiging aan voor het Maps debacle. Kort hierop werd ook bekend gemaakt dat de topman van iOS ontslagen was door Cook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters