‘Apple ontvangt commissie over mobiele betalingen Apple Pay’

Apple Pay wordt een lucratieve business voor Apple. Banken die meedoen aan het mobiele betalingssysteem moeten een bepaald percentage van de transactie aan Apple afdragen. Apple Pay werd gisteren aangekondigd tijdens de iPhone 6-release.

Apple Pay gaat de banken geld kosten

Meerdere creditcardmaatschappijen, zoals American Express, Visa en Mastercard doen al mee met Apple Pay. Zij moeten dus geld betalen aan Apple op het moment dat een van hun klanten met een iPhone mobiel betaalt. Dit stelt Bloomberg op basis van drie bronnen.

De iPhone 6 is Apple’s eerste smartphone met NFC. Met Apple Pay kun je je bankpassen opnemen in een digitaal portfolio van al je bankpassen. Je hoeft daarna alleen nog maar je iPhone tegen een ontvanger bij de kassa aan te houden om te betalen. Apple Pay is beveiligd met de vingerafdruksensor.

De betalingsdienst is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Apple belooft dat haar Pay-service zo snel mogelijk ook naar andere landen komt. De techgigant heeft al deals gesloten met bijvoorbeeld McDonalds, Starbucks en Subway. Daar kun je dus met je iPhone 6 betalen zonder je portemonnee te trekken.

Van alle happymeals, koppen koffie en broodjes die je dus koopt gaat een deel van het bedrag naar Apple. Elke bank heeft een andere deal met Apple gesloten. Het kan dus zo zijn dat Mastercard per betaling meer geld aan Apple moet overmaken dan American Express. Het percentage dat per betaling wordt afgestaan blijft onbekend. Diensten als PayPal hebben ook dit soort afspraken met banken. Klanten hoeven in ieder geval niet extra te betalen, stelt Apple.

Apple Pay kan voor een revolutie zorgen, meent Gavin Michael van investeringsbank JPMorgan. “De klant is er klaar voor en de gebruikerservaring klopt nu”, zegt hij. “Alle onderdelen voor een goed ecosysteem zijn nu aanwezig. Dit kan een ‘game changer’ worden. We zien zeker bij onze klanten dat ze er klaar voor zijn.”

Apple Pay gaat de banken geld kosten 
tags:
  Google Arts and culture selfie

  Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

  PUBG

  Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

  Huawei P20 Pro notch

  Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

  Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

  Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

  Whatsapp chat

  Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

  Emoji apps iPhone

  Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters