Apple zet stappen richting opvouwbare iPhone X

Apple gooide dit jaar hoge ogen met de iPhone X, een high-end smartphone met een gloednieuw design. Dunne schermranden zijn nou eenmaal de grote trend van 2017. Xiaomi trapte vorig jaar af met de Xiaomi Mi Mix. De rest van de smartphonemarkt volgde dit jaar. Samsung deed dat bijvoorbeeld begin dit jaar met de Samsung Galaxy S8. Waar blijft de opvouwbare iPhone?

De iPhone X was dus vrij laat van de partij, maar goed, dat is waar Apple bekend om staat. Later dan de concurrentie nieuwe features toevoegen, maar het dan wel in een keer goed doen. Niks mis mee, mits je bereid bent te wachten en flink te dokken. Maar goed, vandaag willen we het niet over de iPhone X hebben, maar een toekomstige iPhone.

De onvermijdelijke opvouwbare iPhone X?

De onvermijdelijke opvouwbare iPhone. Waar verschillende fabrikanten al prototypes hebben getoond, zal Samsung volgend jaar zijn eerste opvouwbare smartphone tonen. Niet met een scharnier, zoals de ZTE Axon M, maar echt met een buigbaar scherm. De Koreaanse fabrikant maakte onlangs zijn ambitieuze plannen bekend.

Opvouwbare iPhone X

Apple zal ongetwijfeld ook met buigbare toestellen willen experimenteren. Hoe dan ook zullen buigbare schermen een rol gaan spelen in de toekomst van smartphones. Het is enkel de vraag hoe snel die toekomst er zal komen. Apple is in ieder geval al druk bezig met de voorbereiding.

Afgelopen maandag werd bekend dat Apple een patent heeft aangevraagd voor een opvouwbare iPhone. Dat deed de techgigant al op 22 september vorig jaar, maar nu is het patent pas openbaar ontdekt. Het document beschrijft een smartphone met een flexibel scherm, dat door de gebruiker opgevouwen kan worden.

Uitdagingen, zoekende naar een oplossing

De componenten worden in Apple’s patent van een speciaal soort metaal gemaakt, met openingen erin. Zo wil de techgigant een buigbaar design realiseren. Dat is immers de grote uitdaging: hoe biedt je de kwaliteiten van de smartphones van nu, in een opvouwbaar pakketje? De duurzaamheid, esthetiek en batterijcapaciteit komen dan al snel in het geding.

Hier geldt al helemaal dat de fabrikant grote stappen moet maken voor het product uitkomt. Face ID zal bijvoorbeeld in de komende jaren nog flink verbeterd worden, net zoals Touch ID. De technologie werkt nu echter al prima, dus het is een acceptabel product. Buigbare toestellen leveren zoveel uitdagingen op, dat het een stuk pittiger is om een compleet en werkend product af te leveren.

ZTE AXON M opvouwbare smartphone
De ZTE Axon M

Eerdere geruchten wezen erop dat Apple bezig is met buigbare OLED-panelen. Het bedrijf bemachtigde al eerder een patent voor een scherm dat opgerold kan worden, als een rol. Dit nieuwe patent beschrijft echter een schermtechnologie waarbij het paneel om een as heen buigt. Het is dus duidelijk dat Apple nog zoekende is. Het is dan ook nog veel te vroeg om conclusies te trekken, maar het worden in ieder geval interessante jaren voor de industrie! Check hier het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hotemetoot -

  Noah! Echt waar???
  “De iPhone X was dus vrij laat van de partij, maar goed, dat is waar Apple bekend om staat”
  Objectiviteit is ver te zoeken…

 2. Johan Steenman -

  Hou eens op zeg met jullie Apple fanboy bullshit.

  ALLE fabrikanten zijn bezig met opvouwbare telefoons. Ik wed een jaarsalaris dat Apple niet eerder dan over 2-3 jaar met eerste poging komt.

  Apple loopt al jaren op alles zeker 3 jaar achter.

  1. Hotemetoot -

   Dat zegt het stuk ook: “De iPhone X was dus vrij laat van de partij, maar goed, dat is waar Apple bekend om staat”niks “Apple Fanboy” geleuter.
   Dat Apple achterloopt is dan weer BS van jou kant 😎

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters