Apple zet stappen richting opvouwbare iPhone X

Apple gooide dit jaar hoge ogen met de iPhone X, een high-end smartphone met een gloednieuw design. Dunne schermranden zijn nou eenmaal de grote trend van 2017. Xiaomi trapte vorig jaar af met de Xiaomi Mi Mix. De rest van de smartphonemarkt volgde dit jaar. Samsung deed dat bijvoorbeeld begin dit jaar met de Samsung Galaxy S8. Waar blijft de opvouwbare iPhone?

De iPhone X was dus vrij laat van de partij, maar goed, dat is waar Apple bekend om staat. Later dan de concurrentie nieuwe features toevoegen, maar het dan wel in een keer goed doen. Niks mis mee, mits je bereid bent te wachten en flink te dokken. Maar goed, vandaag willen we het niet over de iPhone X hebben, maar een toekomstige iPhone.

De onvermijdelijke opvouwbare iPhone X?

De onvermijdelijke opvouwbare iPhone. Waar verschillende fabrikanten al prototypes hebben getoond, zal Samsung volgend jaar zijn eerste opvouwbare smartphone tonen. Niet met een scharnier, zoals de ZTE Axon M, maar echt met een buigbaar scherm. De Koreaanse fabrikant maakte onlangs zijn ambitieuze plannen bekend.

Opvouwbare iPhone X

Apple zal ongetwijfeld ook met buigbare toestellen willen experimenteren. Hoe dan ook zullen buigbare schermen een rol gaan spelen in de toekomst van smartphones. Het is enkel de vraag hoe snel die toekomst er zal komen. Apple is in ieder geval al druk bezig met de voorbereiding.

Afgelopen maandag werd bekend dat Apple een patent heeft aangevraagd voor een opvouwbare iPhone. Dat deed de techgigant al op 22 september vorig jaar, maar nu is het patent pas openbaar ontdekt. Het document beschrijft een smartphone met een flexibel scherm, dat door de gebruiker opgevouwen kan worden.

Uitdagingen, zoekende naar een oplossing

De componenten worden in Apple’s patent van een speciaal soort metaal gemaakt, met openingen erin. Zo wil de techgigant een buigbaar design realiseren. Dat is immers de grote uitdaging: hoe biedt je de kwaliteiten van de smartphones van nu, in een opvouwbaar pakketje? De duurzaamheid, esthetiek en batterijcapaciteit komen dan al snel in het geding.

Hier geldt al helemaal dat de fabrikant grote stappen moet maken voor het product uitkomt. Face ID zal bijvoorbeeld in de komende jaren nog flink verbeterd worden, net zoals Touch ID. De technologie werkt nu echter al prima, dus het is een acceptabel product. Buigbare toestellen leveren zoveel uitdagingen op, dat het een stuk pittiger is om een compleet en werkend product af te leveren.

ZTE AXON M opvouwbare smartphone
De ZTE Axon M

Eerdere geruchten wezen erop dat Apple bezig is met buigbare OLED-panelen. Het bedrijf bemachtigde al eerder een patent voor een scherm dat opgerold kan worden, als een rol. Dit nieuwe patent beschrijft echter een schermtechnologie waarbij het paneel om een as heen buigt. Het is dus duidelijk dat Apple nog zoekende is. Het is dan ook nog veel te vroeg om conclusies te trekken, maar het worden in ieder geval interessante jaren voor de industrie! Check hier het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S9.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters