Apple schakelt LG in voor opvouwbare iPhones, Samsung te groot risico

Tijd voor de volgende hoofdstuk in een van de meest opmerkelijke kwesties binnen de smartphoneindustrie: Apple wil van Samsung af.

Apple vs Samsung: grootste concurrenten hebben elkaar nodig

2017 is een mooi jaar voor Samsung. Waar het bedrijf vorig jaar een flinke klap kreeg met het Galaxy Note 7-fiasco, wist Samsung dit jaar wel te scoren. Het publiek bleek verrassend vergevingsgezind. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus maken indruk met hun futuristische design, en de Galaxy Note 8 doet daar nog een schepje bovenop.

Bovendien verdient Samsung ook dik aan zijn grootste concurrent, Apple. De iPhone X staat lijnrecht tegenover de Samsung Galaxy Note 8. Toch wint Samsung altijd, als je het als een wedstrijdje wil zien. De Koreaanse techgigant is koploper op het gebied van OLED-technologie, en kan daardoor een fortuin vragen voor de panelen van de iPhone X.

Opvouwbare iPhone OLED
Patenten van Apple

Tot de grote ergernis van Apple, die de prijzen van zijn toestel moest verhogen. Ondertussen biedt Samsung wel hetzelfde voor minder.  Het resultaat? Samsung verdient meer aan de onderdelen van de iPhone X, dan aan de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

Het is echter een kwestie van tijd tot de prijzen van de panelen zullen zakken. Apple is druk bezig met het zoeken naar een alternatief. Toch zal het even duren tot andere partijen ook op zo’n grote schaal kunnen opereren.

Apple vestigt zijn hoop op LG voor opvouwbare iPhones

Apple heeft zijn hoop volgens verschillende Koreaanse bronnen vooral op LG gevestigd. Samsung gaat volgend jaar al een opvouwbare smartphone uitbrengen. Apple wil niet achterblijven, en is natuurlijk ook al een tijdje bezig met dergelijke experimentele designs.

Voor de productie van een opvouwbare iPhone wil de techgigant dus naar verluidt LG inschakelen. LG is volgens interne bronnen op dit moment bezig met een flexibel OLED-paneel en printplaat, bestemd voor een prototype. De komende twee jaar blijft Samsung hofleverancier, maar voor de toekomst is de kans dus groot dat Apple flink in LG gaat investeren.

Tim Cook

Maar hoe lang gaat dat nog duren? Volgens experts kan LG in 2019 een fabriek gereed hebben, die op Apple’s schaal kan produceren. Dan hebben we het over normale OLED-panelen. Flexibele onderdelen zullen pas in 2020 geproduceerd kunnen worden in dergelijke aantallen.

Maar waarom niet Samsung? Naast de eerder genoemde redenen, is Apple volgens insiders vooral bang voor leaks. Samsung als producent van flexibele panelen kiezen zou als gevolg hebben dat de grootste rivaal van Apple als eerste weet waarmee Apple aan het experimenteren is. Dan is LG een logischere keuze, als je kijkt naar de marktaandelen van de bedrijven.  Apple kan het zich veroorloven met zijn aanzienlijke kas, maar het is een vervelende situatie om je als bedrijf in te bevinden.

Via: Korea Herald

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters