Apple schakelt LG in voor opvouwbare iPhones, Samsung te groot risico

Tijd voor de volgende hoofdstuk in een van de meest opmerkelijke kwesties binnen de smartphoneindustrie: Apple wil van Samsung af.

Apple vs Samsung: grootste concurrenten hebben elkaar nodig

2017 is een mooi jaar voor Samsung. Waar het bedrijf vorig jaar een flinke klap kreeg met het Galaxy Note 7-fiasco, wist Samsung dit jaar wel te scoren. Het publiek bleek verrassend vergevingsgezind. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus maken indruk met hun futuristische design, en de Galaxy Note 8 doet daar nog een schepje bovenop.

Bovendien verdient Samsung ook dik aan zijn grootste concurrent, Apple. De iPhone X staat lijnrecht tegenover de Samsung Galaxy Note 8. Toch wint Samsung altijd, als je het als een wedstrijdje wil zien. De Koreaanse techgigant is koploper op het gebied van OLED-technologie, en kan daardoor een fortuin vragen voor de panelen van de iPhone X.

Opvouwbare iPhone OLED
Patenten van Apple

Tot de grote ergernis van Apple, die de prijzen van zijn toestel moest verhogen. Ondertussen biedt Samsung wel hetzelfde voor minder.  Het resultaat? Samsung verdient meer aan de onderdelen van de iPhone X, dan aan de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

Het is echter een kwestie van tijd tot de prijzen van de panelen zullen zakken. Apple is druk bezig met het zoeken naar een alternatief. Toch zal het even duren tot andere partijen ook op zo’n grote schaal kunnen opereren.

Apple vestigt zijn hoop op LG voor opvouwbare iPhones

Apple heeft zijn hoop volgens verschillende Koreaanse bronnen vooral op LG gevestigd. Samsung gaat volgend jaar al een opvouwbare smartphone uitbrengen. Apple wil niet achterblijven, en is natuurlijk ook al een tijdje bezig met dergelijke experimentele designs.

Voor de productie van een opvouwbare iPhone wil de techgigant dus naar verluidt LG inschakelen. LG is volgens interne bronnen op dit moment bezig met een flexibel OLED-paneel en printplaat, bestemd voor een prototype. De komende twee jaar blijft Samsung hofleverancier, maar voor de toekomst is de kans dus groot dat Apple flink in LG gaat investeren.

Tim Cook

Maar hoe lang gaat dat nog duren? Volgens experts kan LG in 2019 een fabriek gereed hebben, die op Apple’s schaal kan produceren. Dan hebben we het over normale OLED-panelen. Flexibele onderdelen zullen pas in 2020 geproduceerd kunnen worden in dergelijke aantallen.

Maar waarom niet Samsung? Naast de eerder genoemde redenen, is Apple volgens insiders vooral bang voor leaks. Samsung als producent van flexibele panelen kiezen zou als gevolg hebben dat de grootste rivaal van Apple als eerste weet waarmee Apple aan het experimenteren is. Dan is LG een logischere keuze, als je kijkt naar de marktaandelen van de bedrijven.  Apple kan het zich veroorloven met zijn aanzienlijke kas, maar het is een vervelende situatie om je als bedrijf in te bevinden.

Via: Korea Herald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Martijn Vonk -

  Samsung heeft Apple helemaal niet nodig. Zonder Apple maken ze ook vele tientallen miljarden dollars per jaar winst.

  Apple heeft Samsung daarentegen wel degelijk nodig voor componenten. Zonder Samsung had Apple geen iphone X met een OLED scherm of voldoende geheugen chips.

 2. Erik -

  Dat Samsung de Koreaanse techgigant koploper is op het gebied van OLED-technologie.
  Is grote onzin!
  Samsung is inderdaad koploper in Amoled schermen ja.
  Maar qua oled technologie is toch echt LG de koploper…
  Kijk maar naar hun Oled schermen voor tv’s (deze is vele malen groter dan die van Samsung’s smartphone schermen!

   1. Erik -

    Wat jij hier beweert is grote onzin ( Samsung fanboy!)
    LG heeft een patent op oled techniek voor tv’s! Daardoor kan en mag Samsung het niet gebruiken..
    Daarnaast heeft Samsung maar 73% van de oled voor smartphones in handen!
    Sharp heeft ruim 23% en LG 4%
    En micro-led techniek is pas in 2021-2022 beschikbaar voor smartphones en tv’s!!
    Maar is momenteel nog veelste duur voor verdere ontwikkeling.

 3. Martijn Vonk -

  Apple en innovatie?? Waar zou Apple de kennis vandaan moeten halen om productierijpe foldable smartphones te ontwikkelen? Apple is een softwarebedrijf geen hardware tech bedrijf. Ze moeten alles inkopen en geen enkel bedrijf is zo ver dat ze ook maar enige concurrentie voor Samsung zijn.

  Apple komt waarschijnlijk met een opvouwbare smartphone als Samsung al weer bezig met de volgende generatie.

  1. Arthurko -

   Wat een onzin. Apple is geen software bedrijf. Die moeten het van de integratie van software en hardware hebben. Inmiddels ontwerpen ze al een paar jaar hun eigen processoren. En die behoren tot de top. Apple was ook de eerste met een fingerprint sensor die echt werkte en ook de eerste met een 64 bit processor in smartphones van enige omvang. En nu de eerste met werkbare face recognition. De eerste met Ar die op een aanzienlijk deel van de iPhones werkt. Ik heb een Note 8 en vind dat een top apparaat, maar dat ongenuanceerde roepen dat Apple helemaal niet innoveert irriteert mij. Samsung zou nog heel wat van Apple kunnen leren. En omgekeerd ook.

   1. Martijn Vonk -

    hahahaha…wat zou Samsung dan moet leren van Apple? Leg eens uit?
    Kom op man, Apple innoveert helemaal nul noppes nada en staat al jaaaren in de copy/paste stand.

    Desondanks lopen ze jaren achter. Het is dat ze een sektarsiche fan base hebben anders was Apple al lang out of business geweest met hun enorm beperkte hardware, krankzinning gesloten systemen, gedwongen winkelnering en veeeeel te dure hardware.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters