Apple maakt overstap naar ARM-chips mogelijk

Het lijkt erop dat Apple binnen afzienbare tijd met een Mac met ARM-chip gaat komen. Uit de kernel van macOS 10.12 Sierra blijkt namelijk dat het Amerikaanse bedrijf bezig is met de overgang.

Intel-chips eruit, ARM-chip erbij

AppleTen eerste toont de broncode dat de technologieproducent gestopt is met het ondersteunen van enkele Intel-chips. Een voorbeeld hiervan is de Intel Core 2 Duo, die gebruikt werd in de eerste generaties van de Macbook Air. Apple heeft echter ook ondersteuning voor één chip toegevoegd. In de code staat namelijk dat macOS vanaf nu de ARM Hurricane-familie ondersteunt. Daardoor zou een overstap in theorie dus mogelijk zijn.

Daarnaast moeten ontwikkelaars vanaf nu bij het indienen geen definitieve binaries meer meesturen. In plaats daarvan wordt een bitcode gevraagd. Deze gebruikt Apple om de app over te zetten naar het specifieke platform. Dat vergemakkelijkt de overstap naar een andere instructieset, bijvoorbeeld van de x86 van Intel naar ARM. Het vermoeden is dat Apple daarom een flink aantal verouderde apps verwijderde uit de App Store.

Prestaties van Macs kunnen met ARM verder omhoog

Wanneer Apple definitief de overstap maakt naar de Ax-chips, is nog onduidelijk. Wel kan de fabrikant meer kernen toevoegen aan de Ax-chips dan zij kan bij de Intel-chips. Daardoor zouden de prestaties van Macs nog verder opgevoerd kunnen worden.

Bron: TechTastic

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters