'Apple overweegt om flashfabrikant Anobit over te nemen'

Apple heeft naar verluidt interesse getoond in zijn toeleverancier Anibot. Het bedrijf heeft volgens geruchten tussen 400 miljoen en 500 miljoen dollar over voor Anibot.

Anibot is een Israëlische fabrikant voor flashgeheugen en daarvan de hofleverancier van Apple. Het bedrijf weet kwalitatief hoogwaardig flashgeheugen te maken dat een relatief lage foutmarge heeft in het opslaan en verwerken van data. De producten zijn erg duurzaam. Apple wil graag de levering van flashgeheugen voor zijn iOS- en Mac-producten zeker stellen in de toekomst door het bedrijf op te kopen, aldus een Israëlische krant.

Apple zou met name geïnteresseerd zijn in de Anobit MSP20xx geheugen controller die ervoor zorgt dat smartphones en tablets een hogere doorvoersnelheid hebben van de data, aldus Techcrunch.

Naar verluidt heeft Apple bijna een half miljard dollar over voor het bedrijf. Dit zou dan de duurste overname door Apple worden sinds de oprichting van het bedrijf. Tot nu toe was de duurste aankoop het computerbedrijf van Steve Jobs genaamd NeXT. Met die overname kwam Steve Jobs terug bij Apple en werd hij opnieuw CEO van het bedrijf.

De overnamesom van een half miljard dollar is voor Apple peanuts. Het bedrijf heeft meer dan 80 miljard dollar op de bank staan en aandeelhouders zijn al tijden van mening dat het geld van Apple moet bewegen. Een normaal bedrijf heeft maximaal 20 miljard aan reserves, aldus analisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Anobit is niet zo`n hele grote speler, maar slechte producten maken ze niet. Het hoofdkantoor zit inderdaad in Israel, en hoop voor apple dat de chips daar niet gemaakt worden. Anders zou hun grootste uitgave ook wel eens de grootste miskoop kunnen worden als het binnenkort gaat klappen in het MO.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters