Apple overweegt stoppen gratis applicaties

Uit een onderzoek van Pinch Media blijkt dat de levensduur van gratis applicaties in de App Store van Apple dermate kort is, dat het loont om gratis applicaties niet meer aan te bieden. Apple beraadt zich nog op deze stap.

Gratis applicaties levensduur iPhone

Uit een onderzoek van Pinch Media blijkt dat gratis applicaties uit de App Store van Apple een erg korte levensduur hebben bij eindgebruikers. Consumenten die een gratis applicatie downloaden uit de App Store kijken nog amper een dag naar de gratis applicatie. Slechts 20 procent van de gebruikers maakt ook nog de volgende dag gebruik van de applicatie en volgens de onderzoekers is dat na een week nog maar 10 procent.

Deze cijfers zijn vooral interessant voor ontwikkelaars die twijfelen of ze hun applicatie wel of niet gratis gaan aanbieden. Ontwikkelaars die gratis een applicatie in de App Store gaan aanbieden, hebben een hoge kans dat hun applicatie te weinig zal gaan aanslaan en sneller in de vergetelheid zal raken. Apple is ook aan het overwegen om alleen betaalde applicaties te gaan aanbieden omdat dit voor een hogere omzet en meer gebruik van de applicaties leidt. De kosten zouden voor de fabrikant ook lager liggen, aldus de onderzoekers. De kans dat Apple dit gaat doen is klein aangezien Android en Windows Mobile wel gratis applicaties zullen blijven aanbieden.

Bron: Techcrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. raptorrvl -

  Misschien zegt het meer over de kwaliteit van de gratis applicaties dan het feit dat ze gratis zijn?

  Plus het feit dat gratis programma's natuurlijk door veel mensen even snel te installeren zijn om te testen/te bekijken. Ik kan mij zo voorstellen dat je een hele bak aan gratis applicaties installeert om er vervolgens maar een paar te blijven gebruiken.
  Als je een betaalde applicatie aan schaft dan neem ik aan dat men er beter naar heeft gekeken of die applicatie wel echt het geld waard is. En is de kans groter dat men die applicatie langer blijft gebruiken.

  imho als de kwaliteit van een applicatie te wensen over laat of gewoon weinig toegevoegde waarde heeft voor de gebruiker dan laat men die verder gewoon links liggen. Ik denk niet dat het betaald maken van die applicatie sowieso een oplossing zal bieden.

  1. Danijel -

   Heb je een punt inderdaad. Echter als je alle applicaties betaald maakt dan is ten eerste de stap groter om hem binnen te halen en ten tweede zul je het vaker gebruiken juist omdat het een betaalde app is.

   Het is lastig maar er is voor beide kanten wat te zeggen.

   1. Dominick -

    Ja, maar het probleem dat je dan krijgt is dat er gewoon minder applicaties gedownload worden of dat alles illegaal gehacked wordt. Vind het een beetje een vreemde conclusie dat het probleem ligt bij het al dan niet gratis zijn van een app.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters