Apple overweegt thirdpartysoftware voor iPhone

Tijdens de D: All Things Digital Conference in San Diego onthulde Steve Jobs dat Apple er over na zit te denken om thirdpartysoftware toe te staan voor de iPhone.

Eerder wist Streve te melden dat alleen door Apple ontwikkelde software op de iPhone zou worden toegelaten. Dit tot groot ongenoegen van veel developers en gebruikers. Echter is door de nieuwe uitlating van Steve veel vertrouwen gewekt in de ontwikkeling voor de iPhone. Ontwikkelaars staan dan ook massaal te juichen om software ervoor te kunnen maken en misschien te distribueren.

Steve gaf naar aanleiding van een vraag uit het publiek aan ‘dat er gewerkt wordt aan een manier om thirdpartyontwikkelaars te ondersteunen’. Verder liet hij weten dat er naar verwachting later dit jaar meer informatie wordt vrijgegeven over hoe dit in zijn werk zal gaan en op wat voor manier de beveiliging gestalte zal krijgen. Apple wil namelijk voorkomen dat de software van derden ervoor zorgt dat de telefoon crasht of dat de belfunctionaliteit onbruikbaar wordt. Wat de plannen concreet inhouden, is nog niet duidelijk. Op basis van anonieme bronnen schrijft The New York Times dat er sprake zou zijn van ‘kleine programma’s’, die op de iPhone mogen draaien, wat erop zou wijzen dat het slechts om Dashboard-widgets zou gaan.

Onlangs was er nog een nieuwsbericht op internet waarin werd gemeld dat er een applicatie te zien zou zijn bij de reclame spot van de iPhone die niemand nog gezien had. Apple zelf wil verder nog weinig kwijt over alle geruchten en met de tijd beloven ze meer info te geven en wij natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters