Apple overweegt thirdpartysoftware voor iPhone

Tijdens de D: All Things Digital Conference in San Diego onthulde Steve Jobs dat Apple er over na zit te denken om thirdpartysoftware toe te staan voor de iPhone.

Eerder wist Streve te melden dat alleen door Apple ontwikkelde software op de iPhone zou worden toegelaten. Dit tot groot ongenoegen van veel developers en gebruikers. Echter is door de nieuwe uitlating van Steve veel vertrouwen gewekt in de ontwikkeling voor de iPhone. Ontwikkelaars staan dan ook massaal te juichen om software ervoor te kunnen maken en misschien te distribueren.

Steve gaf naar aanleiding van een vraag uit het publiek aan ‘dat er gewerkt wordt aan een manier om thirdpartyontwikkelaars te ondersteunen’. Verder liet hij weten dat er naar verwachting later dit jaar meer informatie wordt vrijgegeven over hoe dit in zijn werk zal gaan en op wat voor manier de beveiliging gestalte zal krijgen. Apple wil namelijk voorkomen dat de software van derden ervoor zorgt dat de telefoon crasht of dat de belfunctionaliteit onbruikbaar wordt. Wat de plannen concreet inhouden, is nog niet duidelijk. Op basis van anonieme bronnen schrijft The New York Times dat er sprake zou zijn van ‘kleine programma’s’, die op de iPhone mogen draaien, wat erop zou wijzen dat het slechts om Dashboard-widgets zou gaan.

Onlangs was er nog een nieuwsbericht op internet waarin werd gemeld dat er een applicatie te zien zou zijn bij de reclame spot van de iPhone die niemand nog gezien had. Apple zelf wil verder nog weinig kwijt over alle geruchten en met de tijd beloven ze meer info te geven en wij natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters