Apple pakt nu Android direct aan in patentrechtszaak

Apple mag dan talloze rechtszaken hebben lopen tegen fabrikanten van Androidtelefoons, tot een rechtszaak tegen Google vanwege het besturingssysteem zelf is het nooit gekomen. Dat gaat veranderen. Apple heeft in Amerika een rechtszaak aangespannen tegen Android 4.1 Jelly Bean. Dat zou teveel weg hebben van iOS.

Android 4.1 Jelly Bean

Behalve Android Jelly Bean wordt ook de Samsung Galaxy Note 10.1 in de nieuwe patentclaim betrokken. Deze schrijftablet mag van Apple niet op de Amerikaanse markt verschijnen.

De claims van Apple worden toegevoegd aan een al bestaande patentrechtszaak in San Jose. Daar loopt al een zaak van Samsung tegen Apple vanwege de iPhone 5, die volgens Samsung weer patenten van Apple schendt. In een eerdere zaak won Apple van Samsung, dat aan Apple meer dan een miljard dollar aan schadevergoeding moet betalen. Tot verkoopverboden van de omstreden Samsungtoestellen is het echter nog niet gekomen. Alleen de Galaxy Nexus is een tijdje verboden geweest.

Nu gaat de patentstrijd verder met Android zelf als inzet. Dit besturingssysteem heeft volgens Apple teveel weg van iOS. Dat in deze strijd ook de tablet Galaxy Note 10.1 wordt betrokken is verrassend. Deze tablet heeft als uniek kenmerk dat er een pen wordt bijgeleverd waarme je erop kunt tekenen en schrijven. Deze mogelijkheid heeft de iPad van Apple niet.

Android Jelly Bean draait op steeds meer apparaten dankzij de updates van fabrikanten. Apple vindt dat het hele besturingssysteem moet worden verboden. In 2014 vinden de eerste hoorzittingen plaats van de rechtbank.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Willem de groot -

  Dit artikel is gebasseerd op een artikel van bloomberg en heeft weer een eigen wending van dhr vuijk gekregen. Op bloomberg word niet over 4.2 gepraat en ook niets gezegd, en ook niet dat apple heeft gezegd dat het hele besturings systeem verboden moet worden. Commentaar van bezoekers word ook altijd in de wind geslagen, en vind ik de mannetjes achter AAP eigenwijs en arogant. Verder gaat heel het pantenten gedoe eindelijk zijn vruchten afwerpen in negatieve vorm voor Apple. 3 kwart van de toestellen wereld wijd is android en groeiende. Wereld wijd heeft Apple leverings problemen, en dit komt grotendeels omdat ze weinig meer bij Samung afnemen en bij kleinere partijen afnemen. Android is zijn tijd ver voor uit op IOS.. en Sjonnie ive zal zijn best moeten gaan doen om het saaie IOS populair te gaan houden. Jelly bean lijkt op IOS… laat me niet lachen..!!

  1. Danijel -

   Je hebt gelijk dat de bron niet over Android 4.2 praat. Ik heb dat aangepast in het artikel.

   Voor wat betreft de rest van je betoog, ken je mijn mening..

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters