Apple pakt nu Android direct aan in patentrechtszaak

Apple mag dan talloze rechtszaken hebben lopen tegen fabrikanten van Androidtelefoons, tot een rechtszaak tegen Google vanwege het besturingssysteem zelf is het nooit gekomen. Dat gaat veranderen. Apple heeft in Amerika een rechtszaak aangespannen tegen Android 4.1 Jelly Bean. Dat zou teveel weg hebben van iOS.

Android 4.1 Jelly Bean

Behalve Android Jelly Bean wordt ook de Samsung Galaxy Note 10.1 in de nieuwe patentclaim betrokken. Deze schrijftablet mag van Apple niet op de Amerikaanse markt verschijnen.

De claims van Apple worden toegevoegd aan een al bestaande patentrechtszaak in San Jose. Daar loopt al een zaak van Samsung tegen Apple vanwege de iPhone 5, die volgens Samsung weer patenten van Apple schendt. In een eerdere zaak won Apple van Samsung, dat aan Apple meer dan een miljard dollar aan schadevergoeding moet betalen. Tot verkoopverboden van de omstreden Samsungtoestellen is het echter nog niet gekomen. Alleen de Galaxy Nexus is een tijdje verboden geweest.

Nu gaat de patentstrijd verder met Android zelf als inzet. Dit besturingssysteem heeft volgens Apple teveel weg van iOS. Dat in deze strijd ook de tablet Galaxy Note 10.1 wordt betrokken is verrassend. Deze tablet heeft als uniek kenmerk dat er een pen wordt bijgeleverd waarme je erop kunt tekenen en schrijven. Deze mogelijkheid heeft de iPad van Apple niet.

Android Jelly Bean draait op steeds meer apparaten dankzij de updates van fabrikanten. Apple vindt dat het hele besturingssysteem moet worden verboden. In 2014 vinden de eerste hoorzittingen plaats van de rechtbank.

Bron: Bloomberg

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters