Apple Park vanaf april hoofdkwartier Apple

Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er zeker zijn. Het nieuwe hoofdkwartier van Apple is bijna klaar om in gebruik te worden genomen. Vanaf april zullen Apple werknemers langzaam aan worden verhuisd naar het enorme complex. Hoewel eerder werd gerefereerd naar het hoofdkwartier als “Spaceship” en “Campus 2”, heeft Apple deze geruchten weggenomen met de onthulling van de daadwerkelijke naam: Apple Park. Hoewel in april zo’n 12.000 werknemers al in het “park” aan de slag kunnen, zijn de bouwwerkzaamheden nog niet helemaal klaar. Er zal dit jaar nog volop gewerkt worden gedurende de zomer. Zo staan er nog allerlei parklandschappen en kleinere gebouwen op de planning.

Apple Park is daadwerkelijk een park

Hoewel het woord park in de naam van het hoofdkwartier van een elektronicabedrijf wat vreemd aandoet, is het terecht in de naam verwerkt. In samenwerking met Foster + Partners wordt meer dan 450.000 vierkantemeter asfalt en beton weggewerkt om plaats te maken voor bomen. Er worden zo’n 9000 typische bomen uit California neergezet, welke bestand zijn tegen de droogte van het gebied. In het midden van het complex is een indrukwekkende binnenplaats waar werknemers tot rust kunnen komen. Hier kan genoten worden van onder andere een vijver, natuur paadjes en een heuse boomgaard.

Apple Park

Ideale architectuur

Het complex zelf is ruwweg 708.000 vierkante meter groot en wordt van energie voorzien door zonnepanelen. Het is op een dusdanige manier gebouwd, dat de ventilatie optimaal is. Dit betekent dat er maar 3 maanden van het jaar gebruik gemaakt hoeft te worden van een verwarming of airco. Om fit te blijven is voor de werknemers verder ook een fitnesscentrum aanwezig. En omdat onderzoek een essentieel onderdeel is van Apple, is meer dan 9000 vierkante meter gereserveerd voor een beveiligd research en development centrum.

Ook voor niet Apple werknemers

Niet alleen voor werknemers is Apple Park een ideale plek om de dag door te brengen. Voor het publiek is er speciaal een cafe en een Apple Store aan de bouwplannen toegevoegd. Bovenop een heuvel is ook een auditorium geplaatst. Deze is als eerbetoon vernoemd naar de man waar het allemaal mee begon en gaat onder de naam Steve Jobs Theater. Op deze manier is het alsof Jobs vanaf de heuvel het hele park nog in het oog houdt.

Bron: Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters