Apple patenten tonen verbeterde Apple Pencil en iPhone sensoren

Vandaag gelekte patenten van Apple uit 2014 tonen innoverende nieuwe manieren om de iPad Pro en de iPhone te bedienen.

Apple Pencil

Eind vorig jaar onthulde Apple samen met de iPad Pro ook de Apple Pencil, een stylus voor de grote tablet waarmee je kunt schrijven en tekenen. Door sensoren in de Apple Pencil kan de software van de iPad pro bijvoorbeeld reageren op hoe hard je drukt, door bijvoorbeeld verschillende acties uit kan voeren.

Stylus patent

Vandaag is er een nieuw patent van Apple naar buiten gekomen voor een stylus met nog meer sensoren, dit keer over de gehele lengte van de stylus. Volgens het in 2014 aangevraagde patent zouden de sensoren ervoor kunnen zorgen dat de iPad altijd precies weet op wat voor manier je de Apple Pencil vasthoudt, inclusief de bewegingen die je ermee maakt.

Apple patent

Met die informatie zouden apps in theorie nog meer in kunnen spelen op de manier waarop je de stylus gebruikt. Door de Apple Pencil bijvoorbeeld op een bepaalde manier vast te houden zouden apps over kunnen schakelen naar een tekenmodus. Ook zou je als gebruiker bijvoorbeeld preciezer kunnen tekenen door je stylus steviger vast te houden. Genoeg potentie dus, maar gezien dit slechts een patent is zou het zomaar kunnen dat deze functies nooit daadwerkelijk geïmplementeerd worden. Wel wist een betrouwbare bron deze week te melden dat de volgende iteratie van de Apple Pencil vervangbare punten en een wisser krijgt.

iPhone sensoren

 

Een ander gelekt patent van Apple beschrijft de manier waarop iPhone’s in de toekomst kunnen bepalen hoe de gebruiker zijn smartphone vasthoudt, informatie waarop iOS weer in kan spelen. Als een gebruiker bijvoorbeeld met een hand aan het chatten is kunnen de knoppen dichter naar zijn hand gebracht worden, wat vooral handig is bij de grotere iPhone modellen.

Apple patent

De in het patent beschreven techniek werkt met in de zijkant van de iPhone verwerkte sensoren. Ook voor dit patent geldt dat de kans bestaat dat Apple deze techniek nooit in zijn producten gaat verwerken, al zou dit wel een logische volgende stap voor interface design zijn.

Bron: SlashGear

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters