Apple-patent toont uitbreiding GPS-functionaliteit voor de iPhone

Een patentaanvraag toont dat Apple plannen heeft om de GPS-functionaliteit van de iPhone uit te gaan breiden. Gebruikers van een iPhone kunnen straks onderling met een druk op de knop doorgeven waar ze zich bevinden.

iPhone share location

Het is al mogelijk om locatiegegevens uit te wisselen tussen twee iPhones. Zo kun je aangeven aan een mede-iPhonegebruiker waar je je bevindt door je locatiegegenevs op te zoeken en vervolgens via email of MMS door te sturen naar een ander. De ontvanger kan dan met de Maps-applicatie bekijken waar je je bevindt en de ingebouwde navigatie gebruiken om je op te zoeken. Een nieuw patent van Apple geeft aan dat een nieuwe versie van het iPhone-besturingssysteem mogelijk een uitbreiding hierop gaat krijgen. Apple’s nieuwe techniek stelt twee iPhone-gebruikers in staat om tijdens een telefoongesprek locatiegegevens uit te wisselen. Tijdens het bellen kan er op een knop gedrukt worden welke aan de ander het verzoek stuurt om zijn of haar locatie prijs te geven. De ontvanger krijgt een sms-bericht en kan toestemming geven om de gegevens door te zenden. De locatiegegevens verschijnen dan direct weer bij de ander op het scherm. Om het delen van locatiegegevens zo gemakkelijk mogelijk te maken krijgt de iPhone-gebruiker twee knoppen in het belscherm. Hiermee is het mogelijk om je locatie te delen, of juist die van de ander op te vragen. De telefoon regelt alles verder zelf, zodat je niet eerst via de Maps-applicatie je gegevens hoeft op te zoeken en door te sturen. De ontvanger hoeft ook weinig te doen. De informatie verschijnt automatisch op het scherm, inclusief navigatie.

Apple geeft in de patentaanvraag aan dat de functionaliteit niet gelimiteerd is tot conventionele telefoongesprekken. Ook gesprekken welke gebruikmaken van video kunnen de GPS-functionaliteit gebruiken. Dit geeft aan dat een volgende versie van het iPhone-besturingssysteem wellicht ook ondersteuning voor videobellen gaat krijgen. Het is niet bekend welke iPhones en welke versie van het iPhone-besturingssysteem de beschikking krijgt over de nieuwe functionaliteit.

Apple patent locatie gegevens

 

Bron: Patently Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters