Vaagt Apple met één patentaanvraag Samsung van de smartphonemarkt? – ADV

Het lijkt erop dat Apple nog meer de concurrentie aangaat met Samsung’s Galaxy Note-serie. De Amerikaanse smartphonegigant zou namelijk een patent hebben aangevraagd bij de United States Patent & Trademark Office (USPTO) voor een gebruikersinterface met een stylus. Terwijl de Galaxy Note serie nog aan zijn wonden likt na het debacle met ontploffende batterijen, lijkt Apple juist de kans schoon te zien om de leegte in te vullen.

Apple iPhone reparatie

iPhone 8 proHeb jij problemen met jouw iPhone? Ga dan voor iPhone reparatie in Nijmegen naar Smartrepair. Natuurlijk ben je met een andere device ook van harte welkom. Zo ben je ook voor tablet reparatie bij Smartrepair aan het juiste adres.

Nieuw patent voor een stylus pen

De USPTO publiceerde onlangs patentaanvraag 20160364091 met de titel ‘Devices and Methods for Manipulating User Interfaces with a Stylus’. Deze nieuwe patentaanvraag laat zien dat Apple bezig is met het bestuderen van verschillende manieren waarop een stylus kan communiceren met iPhone-gebruikers.

Herkenbaar vanaf een afstand

In de patentaanvraag van Apple wordt beschreven dat de iPhone deze stylus pen van een afstandje kan herkennen, dus voordat deze ook maar het scherm aanraakt. Deze functie maakt het mogelijk dat bepaalde applicaties getoond worden wanneer een specifiek gebaar wordt vastgesteld.

Zelfs bruikbaar als het scherm vergrendeld is

Vernieuwend is ook dat de pen altijd bruikbaar is, zelfs wanneer het scherm vergrendeld is. Apple wil namelijk dat hun stylus een bepaalde app opstart wanneer de pen herkend wordt, zelfs als deze vergrendeld is.

Concurrentie voor Samsung

Wanneer deze Stylus Pen op de markt komt (en voor welke toestellen), daar staat niet in de patentaanvraag. Wel is het duidelijk dat de ‘Apple Pen’, die verkrijgbaar is voor de iPad Pro, een flinke update gaat krijgen. Als dit gerucht klopt, dan is dat een zware klap voor Samsung, die nog steeds de naschokken voelt van de exploderende Galaxy Note 7.

Apple heeft zich hiervoor namelijk nog niet echt gefocust op plus smartphone-modellen, waar Samsung juist om bekend staat. Maar nu Apple bezig is met verschillende manieren om de nieuwe Apple Pen te introduceren (misschien zelfs alleen maar voor de iPhone Plus modellen), komt er een serieuze concurrent op de markt voor de Note-serie van Samsung. En met het Galaxy Note 7 debacle is dat nog een nagel aan de doodskist van Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. stoktok -

  Nou niet zo negatief doen over apple.
  Ze zijn echt serieus bezig met innovaties.
  Ze brengen zelfs Copy paste.
  Copy van Samsung en dergelijke en paste bij hun in het grote innovatieboek.

 2. Theo -

  Dus Apple gaat functionaliteit die Samsung had in de note implementeren in de iPhone (stylus wordt al 4 jaar herkend boven de note)
  Daarnaast is Apple vernieuwend omdat ze de stylus functionaliteit van de Microsoft Surface kopiëren Schrijven op een device dat gelockt is. Of het starten van een app als het uit staat. Als in een surface waar je klikt op de “pen knop” van de surface en onenote gestart wordt?

  En dat alles bij een device dat de revolutie voor vonger besturing was, geïntroduceerd door de grote roerganger die zei: als ze een stylus nodig hebben, hebben ze het niet gesnapt.

  Klinkt innovatief

 3. WGACA -

  Naja, wat een ongelooflijk suggestief artikel. Vast geschreven door een Apple fanboy…

  Alsof Apple de geprezen en geperfectioneerde Note phablet van Samsung van de markt zou duwen. Laat Apple eerst maar is op gelijke voet komen qua functionaliteit van de software en met qua hardware specs, voordat dit soort suggestieve toespelingen gedaan worden.

 4. Marty van Dedem -

  Gaat Volkswagen Mercedes van de kaart vegen? Wat een volstrekt onzinnig artikel dit zeg.
  Iedereen met een beetje inzicht weet dat Apple gedoemd is te sterven omdat ze na de iphone NIETS hebben om geld mee te verdienen.
  Smartphones zijn over een paar jaar weg en daar mee verdwijnt Apple in de geschiedenisboeken.

  Apple innoveert nul komma nul, loopt nu al 2-3 jaar achter op Samsung, kopieert alles wat los en vast zit en probeert de concurrentie niet aan te gaan met innovatie en overall quality maar met krankinninge zielige rechtszaken.

  Geen VR. Geen IOT. Geen Big Data, geen AR, Apple tv is een flop, Apple radio is dood, Apple car wordt niets. Ze hebben helemaal niets meer straks.

  1. Theo -

   Eens. Waar Apple stond voor innovatief, is op dit moment alleen iOS nog de killer app tov Android. Op iOS kan ik net wat makkelijker en zonder lag werken. Mijn Android toestel is prima, kan meer, maar is daardoor ook sluggish. Nog los van drama ondersteuning qua updates door de fragmentatie

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters