Vaagt Apple met één patentaanvraag Samsung van de smartphonemarkt? – ADV

Het lijkt erop dat Apple nog meer de concurrentie aangaat met Samsung’s Galaxy Note-serie. De Amerikaanse smartphonegigant zou namelijk een patent hebben aangevraagd bij de United States Patent & Trademark Office (USPTO) voor een gebruikersinterface met een stylus. Terwijl de Galaxy Note serie nog aan zijn wonden likt na het debacle met ontploffende batterijen, lijkt Apple juist de kans schoon te zien om de leegte in te vullen.

Apple iPhone reparatie

iPhone 8 proHeb jij problemen met jouw iPhone? Ga dan voor iPhone reparatie in Nijmegen naar Smartrepair. Natuurlijk ben je met een andere device ook van harte welkom. Zo ben je ook voor tablet reparatie bij Smartrepair aan het juiste adres.

Nieuw patent voor een stylus pen

De USPTO publiceerde onlangs patentaanvraag 20160364091 met de titel ‘Devices and Methods for Manipulating User Interfaces with a Stylus’. Deze nieuwe patentaanvraag laat zien dat Apple bezig is met het bestuderen van verschillende manieren waarop een stylus kan communiceren met iPhone-gebruikers.

Herkenbaar vanaf een afstand

In de patentaanvraag van Apple wordt beschreven dat de iPhone deze stylus pen van een afstandje kan herkennen, dus voordat deze ook maar het scherm aanraakt. Deze functie maakt het mogelijk dat bepaalde applicaties getoond worden wanneer een specifiek gebaar wordt vastgesteld.

Zelfs bruikbaar als het scherm vergrendeld is

Vernieuwend is ook dat de pen altijd bruikbaar is, zelfs wanneer het scherm vergrendeld is. Apple wil namelijk dat hun stylus een bepaalde app opstart wanneer de pen herkend wordt, zelfs als deze vergrendeld is.

Concurrentie voor Samsung

Wanneer deze Stylus Pen op de markt komt (en voor welke toestellen), daar staat niet in de patentaanvraag. Wel is het duidelijk dat de ‘Apple Pen’, die verkrijgbaar is voor de iPad Pro, een flinke update gaat krijgen. Als dit gerucht klopt, dan is dat een zware klap voor Samsung, die nog steeds de naschokken voelt van de exploderende Galaxy Note 7.

Apple heeft zich hiervoor namelijk nog niet echt gefocust op plus smartphone-modellen, waar Samsung juist om bekend staat. Maar nu Apple bezig is met verschillende manieren om de nieuwe Apple Pen te introduceren (misschien zelfs alleen maar voor de iPhone Plus modellen), komt er een serieuze concurrent op de markt voor de Note-serie van Samsung. En met het Galaxy Note 7 debacle is dat nog een nagel aan de doodskist van Samsung.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters