Vaagt Apple met één patentaanvraag Samsung van de smartphonemarkt? – ADV

Het lijkt erop dat Apple nog meer de concurrentie aangaat met Samsung’s Galaxy Note-serie. De Amerikaanse smartphonegigant zou namelijk een patent hebben aangevraagd bij de United States Patent & Trademark Office (USPTO) voor een gebruikersinterface met een stylus. Terwijl de Galaxy Note serie nog aan zijn wonden likt na het debacle met ontploffende batterijen, lijkt Apple juist de kans schoon te zien om de leegte in te vullen.

Apple iPhone reparatie

iPhone 8 proHeb jij problemen met jouw iPhone? Ga dan voor iPhone reparatie in Nijmegen naar Smartrepair. Natuurlijk ben je met een andere device ook van harte welkom. Zo ben je ook voor tablet reparatie bij Smartrepair aan het juiste adres.

Nieuw patent voor een stylus pen

De USPTO publiceerde onlangs patentaanvraag 20160364091 met de titel ‘Devices and Methods for Manipulating User Interfaces with a Stylus’. Deze nieuwe patentaanvraag laat zien dat Apple bezig is met het bestuderen van verschillende manieren waarop een stylus kan communiceren met iPhone-gebruikers.

Herkenbaar vanaf een afstand

In de patentaanvraag van Apple wordt beschreven dat de iPhone deze stylus pen van een afstandje kan herkennen, dus voordat deze ook maar het scherm aanraakt. Deze functie maakt het mogelijk dat bepaalde applicaties getoond worden wanneer een specifiek gebaar wordt vastgesteld.

Zelfs bruikbaar als het scherm vergrendeld is

Vernieuwend is ook dat de pen altijd bruikbaar is, zelfs wanneer het scherm vergrendeld is. Apple wil namelijk dat hun stylus een bepaalde app opstart wanneer de pen herkend wordt, zelfs als deze vergrendeld is.

Concurrentie voor Samsung

Wanneer deze Stylus Pen op de markt komt (en voor welke toestellen), daar staat niet in de patentaanvraag. Wel is het duidelijk dat de ‘Apple Pen’, die verkrijgbaar is voor de iPad Pro, een flinke update gaat krijgen. Als dit gerucht klopt, dan is dat een zware klap voor Samsung, die nog steeds de naschokken voelt van de exploderende Galaxy Note 7.

Apple heeft zich hiervoor namelijk nog niet echt gefocust op plus smartphone-modellen, waar Samsung juist om bekend staat. Maar nu Apple bezig is met verschillende manieren om de nieuwe Apple Pen te introduceren (misschien zelfs alleen maar voor de iPhone Plus modellen), komt er een serieuze concurrent op de markt voor de Note-serie van Samsung. En met het Galaxy Note 7 debacle is dat nog een nagel aan de doodskist van Samsung.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters