Apple patenteert aanraakscherm met bobbeltjes

Een touchscreen werkt lekker en soepel, maar het vervelende is dat je er altijd naar moet kijken om het te bedienen. Daarvoor heeft Apple nu iets bedacht: eeen aanraakscherm met bobbeltjes, die de vingers de weg wijzen naar de goede plek.

apple tactile touchscreen

De bobbeltjes geven de vingers tactiele feedback, zoals dat heet, maar het betekent gewoon dat de vingertoppen beter weten waar ze zijn op het scherm dan op de huidige schermen van smartphones en tablets. Zodra je even niet kijkt maar zo’n apparaat wel blijft bedienen, gaat het fout.

Het patent van Apple is al in 2009 ingediend, maar het is kennelijk nu pas toegekend aan de elektronicafabrikant. De bobbeltjes op het scherm verschijnen als kleine puntjes, streepjes en andere vormen op het scherm. Zo heb je het gevoel een echte knop te raken in plaats van een knop die alleen maar op het scherm wordt getoond.

Het patent vermeldt ook dat er drukverschillen kunnen worden gevoeld: aan de randen van het scherm moet je harder drukken dan in het midden.

Of die patenten ooit in apparaten worden verwerkt, weet je bij Apple maar nooit. De fabrikant heeft honderden ongebruikte patenten liggen met de meest fantastische ideeën, maar het blijft afwachten welke technologieën in toekomstige iPhones en iPads wordt verwerkt.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters