Apple patenteert stylus voor iPad

Apple heeft een ontwerp gepatenteerd voor een stylus-pen om de iPad mee te bedienen. Het is een bijzondere pen met veel meer mogelijkheden dan een gewone stylus.

iPad Stylus

Dat Apple met een dergelijk patent komt, is verbazingwekkend voor iedereen die Apple-baas Steve Jobs op deze bedieningsstokjes heeft horen afgeven. Hij zei ooit letterlijk: “Als je een stylus ziet, hebben ze het verknald”, over telefoons van de concurrentie die daar tot enkele jaren geleden massaal mee waren uitgerust.

Maar deze Apple-stylus heeft zulke bijzondere mogelijkheden dat het stokje kan worden gebruikt door artiesten, gamers en mensen die met hun hand in het gips zitten of helemaal geen vingers hebben. Het is dus geen standaard stylus zoals bij de Palm Pilot.

Het scherm van de iPad is niet in staat om drukverschillen op te merken of directe druk te ‘voelen’. De stylus zelf heeft echter wel ingebouwde detectie voor druk, en het dingetje communiceert via WiFi of bluetooth met de tablet. Dat is de manier waarop de bewegingen door de tablet kunnen worden verwerkt. Er zal ook een accelerometer in de stylus worden gebouwd, wat hele aardige gaming-mogelijkheden met zich meebrengt. In het patent wordt ook gewag gemaakt van ingebouwde drukknoppen die kunnen worden geprogrammeerd voor verschillende taken, zoals het veranderen van kleur of de dikte van een getekende lijn.

Concrete plannen om de stylus te gaan produceren zijn er nog niet, en Apple heeft er een handje van om patenten te registreren die eeuwig op de plank blijven liggen en nooit in producten worden verwerkt. Dus of de iPad-pen er ooit echt gaat komen, blijft onzeker totdat Apple hem officieel aankondigt.

Bron: Slashgear

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters