Apple patenteert technologie die waarneemt hoe dicht je gezicht op het scherm zit

Apple heeft een nieuwe technologie gepatenteerd die automatisch inzoomt op een pagina zodra een gezicht dichter bij het scherm komt. De technologie zou wel eens de opvolger kunnen worden van pinch to zoom.

De huidige pinch to zoom technologie was voor het eerst te vinden in de eerste iPhone van Apple. Door simpelweg op het scherm te knijpen met twee vingers kan ingezoomd worden op een pagina, foto of tekst. Inmiddels is de technologie in nagenoeg elk ander smartphone OS terug te vinden, waaronder ook Android. Maar Apple lijkt alweer een volgende stap in deze technologie gezet te hebben.

Volgens Apple Insider heeft de fabrikant nu een technologie gepatenteerd die meet hoe ver een gezicht van het scherm is verwijderd. Door vervolgens het toestel dichter naar het gezicht te halen zal het toestel automatisch inzoomen en uitzoomen. Het toestel zal bijvoorbeeld de tekst groter weergeven als het gezicht ver van het scherm is en kleiner als het juist dichtbij is. Daarnaast kan ook op een tekstvak worden ingezoomd automatisch.

Fabrikant Samsung heeft in haar high-end lijn ook al een soortgelijke technologie verwerkt. Hierbij wordt echter geen rekening gehouden met de afstand tot het gezicht, maar kan simpelweg ingezoomd en uitgezoomd worden door het toestel naar voren of naar achteren te bewegen.

De technologie van Apple maakt gebruik van de camera om de afstand te meten en dat in combinatie met de proximity-sensor en eventueel zelfs Sonar. Onduidelijk is nog wanneer Apple deze technologie in haar toestellen zal gaan gebruiken.

Apple gezicht patent 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters