Apple patenteert technologie die waarneemt hoe dicht je gezicht op het scherm zit

Apple heeft een nieuwe technologie gepatenteerd die automatisch inzoomt op een pagina zodra een gezicht dichter bij het scherm komt. De technologie zou wel eens de opvolger kunnen worden van pinch to zoom.

De huidige pinch to zoom technologie was voor het eerst te vinden in de eerste iPhone van Apple. Door simpelweg op het scherm te knijpen met twee vingers kan ingezoomd worden op een pagina, foto of tekst. Inmiddels is de technologie in nagenoeg elk ander smartphone OS terug te vinden, waaronder ook Android. Maar Apple lijkt alweer een volgende stap in deze technologie gezet te hebben.

Volgens Apple Insider heeft de fabrikant nu een technologie gepatenteerd die meet hoe ver een gezicht van het scherm is verwijderd. Door vervolgens het toestel dichter naar het gezicht te halen zal het toestel automatisch inzoomen en uitzoomen. Het toestel zal bijvoorbeeld de tekst groter weergeven als het gezicht ver van het scherm is en kleiner als het juist dichtbij is. Daarnaast kan ook op een tekstvak worden ingezoomd automatisch.

Fabrikant Samsung heeft in haar high-end lijn ook al een soortgelijke technologie verwerkt. Hierbij wordt echter geen rekening gehouden met de afstand tot het gezicht, maar kan simpelweg ingezoomd en uitgezoomd worden door het toestel naar voren of naar achteren te bewegen.

De technologie van Apple maakt gebruik van de camera om de afstand te meten en dat in combinatie met de proximity-sensor en eventueel zelfs Sonar. Onduidelijk is nog wanneer Apple deze technologie in haar toestellen zal gaan gebruiken.

Apple gezicht patent 
Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters