Apple patenteert vingerafdruksensor in het scherm

Apple wil blijkbaar van de dikke bezels onder en boven het scherm van de iPhone en iPad af, en heeft daartoe een nieuw patent geregistreerd waardoor de vingerafdruksensor in de home-knop naar het scherm kan verhuizen.

Apple patenteert vingerafdruksensor in het scherm untitled us20150036065a1 copy page 8 of 24 600x328

Alle iPhones sinds de allereerste hebben een homeknop onder het scherm, die sinds de 5S ook een vingerafdruksensor heeft gekregen. Die sensor biedt aardige functies, zoals het unlocken van de telefoon en op een makkelijke manier betalen voor bijvoorbeeld muziek en apps. Die functies wil Apple natuurlijk graag behouden, mocht in een toekomstige versie van de telefoon de homeknop verdwijnen om het scherm groter te kunnen maken zonder dat het toestel dat wordt.

In het patent wordt omschreven hoe de vingerafdruk door het scherm zelf wordt ‘gevoeld’ en geregistreerd. Het patent is getiteld ‘vingerafdruksendor in een elektronisch apparaat’ en het is afgelopen week bekendgemaakt door het Amerikaanse octrooibureau. Een app geeft straks aan op welke plek je vingerafdruk is gewenst, zodat je daar bijvoorbeeld een liedje mee kunt kopen op iTunes.

Het patent is nog uitgebreider, het is bijvoorbeeld ook in staat om de afdrukken van meerdere vingers te scannen. Bij een iPad kun je dan een aankoop of iets dergelijks autoriseren door je hele hand op het scherm te plaatsen.

Nu is het met patenten van Apple altijd maar afwachten of ze ├╝berhaupt ooit worden gebruikt en wanneer, dus of deze optie al in de iPhone 6S of 7 zal zitten, blijft de vraag.

Overigens ziet Apple over het hoofd dat er al een andere oplossing is bedacht voor de vingerafdruksensor: op de achterkant. De Huawei Ascend Mate 7 bezit zo’n goedwerkende vingerafdruksensor, waardoor de bezels van dat toestel bijzonder dun kunnen blijven. Het toestel heeft een 6-inch scherm, maar is fysiek net zo groot als een iPhone 6 Plus dat ‘slechts’ een 5,5-inch scherm heeft.

Bron: Slashgear

tags:
  Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

  Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

  Tim Cook iPhone X

  Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

  Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

  Samsung

  Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

  iPhone X Face ID

  Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

  Samsung Galaxy Note 8 review design

  Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters