Apple patenteert vingerafdruksensor in het scherm

Apple wil blijkbaar van de dikke bezels onder en boven het scherm van de iPhone en iPad af, en heeft daartoe een nieuw patent geregistreerd waardoor de vingerafdruksensor in de home-knop naar het scherm kan verhuizen.

Apple patenteert vingerafdruksensor in het scherm untitled us20150036065a1 copy page 8 of 24 600x328

Alle iPhones sinds de allereerste hebben een homeknop onder het scherm, die sinds de 5S ook een vingerafdruksensor heeft gekregen. Die sensor biedt aardige functies, zoals het unlocken van de telefoon en op een makkelijke manier betalen voor bijvoorbeeld muziek en apps. Die functies wil Apple natuurlijk graag behouden, mocht in een toekomstige versie van de telefoon de homeknop verdwijnen om het scherm groter te kunnen maken zonder dat het toestel dat wordt.

In het patent wordt omschreven hoe de vingerafdruk door het scherm zelf wordt ‘gevoeld’ en geregistreerd. Het patent is getiteld ‘vingerafdruksendor in een elektronisch apparaat’ en het is afgelopen week bekendgemaakt door het Amerikaanse octrooibureau. Een app geeft straks aan op welke plek je vingerafdruk is gewenst, zodat je daar bijvoorbeeld een liedje mee kunt kopen op iTunes.

Het patent is nog uitgebreider, het is bijvoorbeeld ook in staat om de afdrukken van meerdere vingers te scannen. Bij een iPad kun je dan een aankoop of iets dergelijks autoriseren door je hele hand op het scherm te plaatsen.

Nu is het met patenten van Apple altijd maar afwachten of ze ├╝berhaupt ooit worden gebruikt en wanneer, dus of deze optie al in de iPhone 6S of 7 zal zitten, blijft de vraag.

Overigens ziet Apple over het hoofd dat er al een andere oplossing is bedacht voor de vingerafdruksensor: op de achterkant. De Huawei Ascend Mate 7 bezit zo’n goedwerkende vingerafdruksensor, waardoor de bezels van dat toestel bijzonder dun kunnen blijven. Het toestel heeft een 6-inch scherm, maar is fysiek net zo groot als een iPhone 6 Plus dat ‘slechts’ een 5,5-inch scherm heeft.

Bron: Slashgear

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  HTC Google

  Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

  Huawei P10 koopwijzer

  Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

  smartphone

  Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

  Apple Qualcomm

  ‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

  Android O Oreo

  Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

  Smartphone tegen isolement

  Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters