‘Apple patenteert op iPhone die water uitlaat’

De afgelopen tijd horen wij veel geruchten over nieuwe functies op iPhones. Nu is er een patent gepubliceerd waarin een iPhone wordt omschreven die water uitlaat. Omdat dit alleen een patent is, kan het zijn dat de functie niet op een van de nieuwste iPhones verschijnt.

iPhone

Het patent van de iPhone

Het patent is donderdag door United States Patent and Trademark Office gepubliceerd. Deze functie zorgt ervoor dat de iPhone droog blijft. Ook zorgt het ervoor dat het water de onderdelen aan de binnenkant niet beschadigd.

In het patent worden er twee gedeeltes van een scherm beschreven. Hierin staat er dat er een hydrofoob gedeelte is om toegang van vloeistof tegen te gaan. Daarnaast is er ook een hydrofiel gedeelte dat ervoor zorgt dat het vloeistof verwijderd wordt via de speakers van de iPhone. De speakers spelen dan een toon af die het water detecteren en verwijderen.

iPhoneDe nieuwe methode zorgt ervoor dat dit proces extra snel verloopt. Daarnaast is de iPhone met deze functie ook beter beschermd. Omdat dit alleen een patent is, betekent het niet dat de aankomende iPhones deze functie krijgen.

Waterbestendige toestellen van Apple

Dit is niet de eerste keer dat Apple deze methode op een toestel toepast. De Apple Watch series 2 biedt deze functie namelijk al. Op de Apple Watch Series 2 heet de functie ‘Eject Water Mode’. Doormiddel van geluid wordt het water via de speakers eruit gehaald.

De iPhone 7 en 7 Plus zijn IP67-gecertificeerd. De toestellen zijn water- en stofbestendig. Deze iPhones hebben niet de functie om water uit te laten. De iPhones moeten dus zelf opdrogen. De methode die in het patent wordt beschreven zou dit proces kunnen versnellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters