Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’

Apple gaat op 2 november onthullen dat Apple Pay naar Nederland komt. Dat hebben twee betrouwbare bronnen ons gemeld. ING is lanceringspartner, en Bunq zou ook vroeg van de partij zijn.

Apple Pay komt naar Nederland

In de toekomst kun je alles met je smartphone doen. Content streamen naar je tv, inchecken op het treinstation en natuurlijk betalen. Op Android kun je bijvoorbeeld via een speciale app van ING pinnen, middels NFC. Ook Apple introduceerde ondertussen alweer drie jaar geleden Apple Pay, zijn eigen mobiele betaalsysteem.

Sindsdien wachten trouwe fans al jaren op een lancering in Nederland. Voorlopig pakken ze maar hun plastic bankpasje erbij, want Apple lijkt geen haast te hebben. Twee jaar terug deden geruchten de ronde dat een lancering nabij was, maar vervolgens gebeurde er niks. Wanneer komt Apple Pay dan wel naar Nederland?

Microsoft

Op basis van betrouwbare bronnen van WANT kunnen we nu het antwoord op die vraag geven. Het gaat om bronnen binnen zowel ING als Apple. Apple gaat op 2 november niet alleen kwartaalcijfers bekend maken, maar ook de volgende serie landen onthullen waarin Apple Pay uitgerold gaat worden. Een tweede bron wist tegenover ons te bevestigen dat Nederland daar tussen zit, mits een aantal laatste stappen gezet kunnen worden. Als 2 november niet gered wordt, dan zal het alsnog zeer snel daarna gebeuren.

ING als eerste erbij, Bunq interesse

De (technische) medewerking van banken en instellingen is immers vereist. Ook op dat vlak hebben we nieuws: ING wordt de eerste bank die in Nederland Apple Pay gaat ondersteunen. De bank is de lanceringspartner van het platform. Welke banken verder gaan volgen is helaas nog niet bekend, al is Bunq naar verluid in vergevorderde onderhandelingen.

Equens heeft alles recentelijk gereed gemaakt voor de introductie in Nederland. Dat is de instantie die betalingen verwerkt, waardoor jij je loon op tijd ontvangt en je in je lokale supermarkt kunt afrekenen. Bovendien zijn onlangs de support-pagina’s van Apple Pay naar het Nederlands vertaald.

Apple Pay ING

Alles wijst er dan ook op dat Apple Pay binnenkort naar Nederland komt, wat onze bronnen dus ook weten te bevestigen. Gaat Apple 2 november halen? Daarover verschillen onze bronnen in mening, maar het moge duidelijk zijn dat je zeer binnenkort je pinpas thuis kunt laten liggen. Althans, als je bij ING zit natuurlijk. Tot de aankondiging van Apple nemen we alle geruchten met een flinke portie zout, welke bron het ook om gaat.

Nog even geduld hebben dus. Check ondertussen het eerste nieuws over Apple’s opvouwbare iPhone, of lees onze review van de iPhone 8. Ben je een echte gadget-liefhebber? Verlies je dan helemaal in dit prachtige dossier.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters