Apple pikt hooggeplaatste chip-ontwerper van Samsung in

Naar verluid heeft een hooggeplaatste Samsung-medewerker ontslag genomen en is hij aan de slag gegaan bij aartsrivaal Apple. De topman heeft echter wel een korte tijd bij Samsung daadwerkelijk gewerkt.

Jim Mergard AppleJim Mergard was afkomstig van AMD voordat hij bij Samsung aan het werk ging. Bij Samsung was Mergard verantwoordelijk voor computers-processors en die van servers. Desondanks heeft hij daar maar een paar maanden gewerkt alvorens hij de overstap maakte naar Apple, zo meldt The New York Times. De Amerikaan was in Texas verantwoordelijk voor de server-tak van Samsung, daar waar de Koreaan grote plannen heeft om een eigen chip te ontwikkelen die zuinig is en weinig warmte genereert voor servers.

Inmiddels is de manager aan de slag bij Apple waar hij naar alle waarschijnlijkheid chips gaat ontwikkelen voor Apple-computers. Apple gebruikt sinds jaar en dag Intel-chips voor haar laptops en computer en lijkt nu ook plannen te hebben om haar mobiele-processor door te ontwikkelen voor computers. De A6-chip wordt overigens door Samsung in Texas gefabriceerd, de zelfde locatie waar Mergard van afkomstig is. Zowel Samsung als Apple hebben niet gereageerd op het vertrek van Mergard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Willem de groot -

    tja.. lekker belangrijk… hier ligt samsung geen seconde wakker van. Deze meneer kan dan in Israel bij Anobit gaan werken voor apple..?? of misschien dat apple een baantje bij TSMC chips heeft voor hem, mits ze zichzelf daar ingekocht krijgen.,

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters