Apple pikt hooggeplaatste chip-ontwerper van Samsung in

Naar verluid heeft een hooggeplaatste Samsung-medewerker ontslag genomen en is hij aan de slag gegaan bij aartsrivaal Apple. De topman heeft echter wel een korte tijd bij Samsung daadwerkelijk gewerkt.

Jim Mergard AppleJim Mergard was afkomstig van AMD voordat hij bij Samsung aan het werk ging. Bij Samsung was Mergard verantwoordelijk voor computers-processors en die van servers. Desondanks heeft hij daar maar een paar maanden gewerkt alvorens hij de overstap maakte naar Apple, zo meldt The New York Times. De Amerikaan was in Texas verantwoordelijk voor de server-tak van Samsung, daar waar de Koreaan grote plannen heeft om een eigen chip te ontwikkelen die zuinig is en weinig warmte genereert voor servers.

Inmiddels is de manager aan de slag bij Apple waar hij naar alle waarschijnlijkheid chips gaat ontwikkelen voor Apple-computers. Apple gebruikt sinds jaar en dag Intel-chips voor haar laptops en computer en lijkt nu ook plannen te hebben om haar mobiele-processor door te ontwikkelen voor computers. De A6-chip wordt overigens door Samsung in Texas gefabriceerd, de zelfde locatie waar Mergard van afkomstig is. Zowel Samsung als Apple hebben niet gereageerd op het vertrek van Mergard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Willem de groot -

    tja.. lekker belangrijk… hier ligt samsung geen seconde wakker van. Deze meneer kan dan in Israel bij Anobit gaan werken voor apple..?? of misschien dat apple een baantje bij TSMC chips heeft voor hem, mits ze zichzelf daar ingekocht krijgen.,

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters