Apple pikt hooggeplaatste chip-ontwerper van Samsung in

Naar verluid heeft een hooggeplaatste Samsung-medewerker ontslag genomen en is hij aan de slag gegaan bij aartsrivaal Apple. De topman heeft echter wel een korte tijd bij Samsung daadwerkelijk gewerkt.

Jim Mergard AppleJim Mergard was afkomstig van AMD voordat hij bij Samsung aan het werk ging. Bij Samsung was Mergard verantwoordelijk voor computers-processors en die van servers. Desondanks heeft hij daar maar een paar maanden gewerkt alvorens hij de overstap maakte naar Apple, zo meldt The New York Times. De Amerikaan was in Texas verantwoordelijk voor de server-tak van Samsung, daar waar de Koreaan grote plannen heeft om een eigen chip te ontwikkelen die zuinig is en weinig warmte genereert voor servers.

Inmiddels is de manager aan de slag bij Apple waar hij naar alle waarschijnlijkheid chips gaat ontwikkelen voor Apple-computers. Apple gebruikt sinds jaar en dag Intel-chips voor haar laptops en computer en lijkt nu ook plannen te hebben om haar mobiele-processor door te ontwikkelen voor computers. De A6-chip wordt overigens door Samsung in Texas gefabriceerd, de zelfde locatie waar Mergard van afkomstig is. Zowel Samsung als Apple hebben niet gereageerd op het vertrek van Mergard.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters