Apple plaatst patent onzichtbare zonnecellen

Een goede accuduur is erg belangrijk bij een smartphone. Terwijl fabrikanten hun telefoons dunner en sneller maken, wordt de accuduur vaak vergeten. Apple heeft een patent geplaatst op onzichtbare zonnecellen waardoor de iPhone langer mee moet gaan op een acculading.

Apple plaatst patent onzichtbare zonnecellen 6a0120a5580826970c01b8d138d8c7970c pi 

De onzichtbare zonnecellen moeten verstopt worden onder het touchscreen. Door de dag heen moet de iPhone opgeladen worden door licht. De elektrische energie kan opgeslagen worden in de condensator of de telefoonaccu.

Met de zonnecellen moet de telefoon langer meegaan op een acculading. Deze techniek wordt al gebruikt door horloge fabrikanten: zij plaatsen deze zonnecellen in de wijzerplaat. De zonnecellen zijn ook een goede manier om de telefoon milieuvriendelijker te maken. De telefoon werkt in dat geval immers (deels) op zonlicht.

Of Apple deze techniek ook daadwerkelijk gaat gebruiken staat nog niet vast. Apple plaatst vaker patenten op hardware, zonder de gepatenteerde hardware vervolgens daadwerkelijk te gebruiken.

Apple lijkt de laatste tijd waarde te hechten aan de accuduur van iPhones. In iOS 9 schijnt de accuduur van Apple’s apparaten met 30 procent, of een uur, verbeterd te worden. Daarnaast krijgen Apple’s apparaten ook een ‘Low Power Mode’. Deze stand moet de gebruikers nog 3 uur extra gebruikstijd geven, bovenop het extra uur.

Volgens geruchten kan de zonnecellen techniek gebruikt gaan worden in de iPhone 7. Geruchten vertellen ook dat de iPhone 7 geen fysieke thuisknop meer gaat krijgen. In de iPhone 7 moet een Force Touch-display komen die ook Apple’s Touch ID geïntegreerd heeft. Neem de iPhone 7 geruchten wel met een korreltje zout, we spreken hier met veel speculatie.

Bron: PatentlyApple

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters