Apple plant grondige upgrade aan Maps voor iOS 8

Apple wil op het gebied van navigatiekaarten meer de strijd aangaan met Google. Het bedrijf werkt daarom aan een grootschalige upgrade van Apple Maps, die moet verschijnen als iOS 8 uitkomt.

Apple iPhone 5c Apple Maps

Inmiddels heeft Apple meerdere bedrijven overgenomen om haar Maps-dienst te verbeteren, zoals BroadMap, HopStop en Embark. En om in de toekomst minder fouten in haar service en kaarten te hebben, want aan de eerste versies van Apple Maps schortte nogal wat.

Waarschijnlijk verandert er weinig aan de interface van Apple Maps, aangezien dat vorig jaar nog is aangepast. De nieuwe applicatie wordt vooral uitgebreider. Zo worden vliegtuigen, parken, treinstations, bushaltes en snelwegen beter aangegeven, aldus bronnen tegen 9to5mac. Echter: met mate. Eerst zijn grote Amerikaanse steden als Los Angeles en New York aan de beurt voor die categorisering van locaties. Daarna volgen pas andere steden in de VS en het buitenland.

Normaliter presenteert Apple een nieuwe versie van iOS op het WWDC, een ontwikkelaarsconferentie in juni. Het is onduidelijk of dit nu ook het geval is. Waarschijnlijk volgt dan een paar maanden later de komst van de nieuwe iPhone, die volgens de geruchten een stuk groter wordt dan zijn voorganger

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters