'Apple presenteert in 2019 eerste elektrische auto'

iPhone- en iPadmaker Apple presenteert volgens The Wall Street Journal in 2019 zijn eerste elektrische auto. Dit lijkt een nogal branchevreemde move voor de elektronicafabrikant.

Apple's iPhone evenement aangekondigd voor 9 september screen shot 2015 08 27 at 121917 pm0

Apple is straks dus niet alleen de concurrent van Microsoft, Google en Samsung, maar ook van bijvoorbeeld Toyota, Tesla en GM. De Amerikaanse krant bevestigt geruchten die al zeven maanden de ronde doen. Apple zou in de productie van elektrische auto’s stappen. Die zijn niet zelfsturend, zoals die van Google. Maar wel elektrisch, want Apple gelooft dat de fossiele brandstoffen eindig zijn en wil daar ook voor de energie van zijn eigen gebouwen niet afhankelijk van zijn. Onlangs richtte Apple voor 848 miljoen dollar een zonne-farm op, om in de eigen energiebehoefte te voorzien.

Dat Apple serieus bezig is met de elektrische auto’s, blijkt uit het aantal werknemers dat ervoor is ingehuurd. Dat zijn er nu nog zeshonderd, maar dat aantal zou zich in de komende tijd verdriedubbelen om de productie op gang te brengen. De Apple Car is achter de schermen al een jaar door het bedrijf voorbereid en met de autoriteiten in Californië besproken. Die staat is de thuisbasis van Apple.

Het project van Apple heet achter de schermen Titan, onthult The Wall Street Journal verder. Het is niet bekend of de mysterieuze busjes van Apple die in diverse landen rondrijden, deel uitmaken van dit project. Dat kan ook nog met Apple Maps te maken hebben.

Autoproductie ligt niet echt in het verlengde van de productie van telefoons, tablets en computers, maar telefoons en horloges hadden tot voor kort ook niet zoveel met computers te maken. Dus wellicht ziet Apple hier een verbintenis met de producten die we al van het bedrijf kennen. Apple is al bezig met soft- en hardware voor andere auto’s, bestemd om de boordcomputer over te nemen en de functies ervan uit te breiden. Te verwachten valt dat deze reeds ontwikkelde hard- en software straks ook in de Apple Car zullen zitten.

Bron: Eweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

iPhone

Minder iPhones maar meer winst voor Apple afgelopen kwartaal lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters