‘Apple probeerde tevergeefs expertise voor iWatch in huis te halen’

Om de ontwikkeling van de iWatch te bevorderen, heeft Apple geprobeerd Zwitserse horlogespecialisten in huis te halen. Tevergeefs, zo blijkt nu.

'Apple en Qualcomm hebben productieproblemen met hun smartwatches' 178720 smartwatchiwatch
concept-iWatch

Apple zou volgens de Financial Times bij meerdere telefoonmerken van Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), het grootste conglomeraat ter wereld van luxeproducten, personeel proberen weg te lokken. Daarmee is Apple natuurlijk niet de enige, aangezien al haar concurrenten ook smartwatches op de markt hebben gebracht of aan het ontwikkelen zijn.

Zo heeft Apple ook bij Swatch, het grootste horlogemerk ter wereld, aangeklopt. “We hebben met praktisch alle spelers op het gebied van smartwatches gesproken, maar daarvoor namen we nooit het initiatief”, zegt Nick Hayek van Swatch over de besprekingen. “We zien geen reden om wat voor samenwerkingsvorm dan ook aan te gaan.”

Hij waakt ervoor dat de kennis van Swatch in handen van anderen komt. “Vergeet niet: als je van een smartwatch een succes wil maken, moet je er met twee handen aan kunnen zitten óf hij moet spraakgestuurd kunnen werken. Dat vergt veel energie en dat is lastig, gezien de beperkte ruimte die je hebt.”

Volgens de president van LVMH, Jean-Claude Biver, zou niemand binnen het bedrijf in zijn gegaan op de avances van Apple. “Apple heeft meerdere medewerkers benaderd. Die mails heb ik persoonlijk gezien”, aldus Biver, die vervolgens stelde dat het personeel nog steeds voor hem werkt.

Larry Pettinelli, de president van de Amerikaanse afdeling van horlogemerkt Patek Philippe, zegt dat het logisch is dat horlogemakers geen samenwerking aangaan met fabrikanten als Samsung, Google en Apple voor de ontwikkeling van een smartwatch.

“De grote dreiging zit ‘m in dat, als Apple en andere concurrenten op eigen benen kunnen staan, horlogemakers op een doorslaggevend gebied aan terrein hebben verloren. Terwijl dit ook voor horlogemakers kansen biedt”, zegt Pettinelli over de ontwikkeling van smartwatches.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters