Apple probeert in-app billing te patenteren

Apple probeert een mogelijkheid te patenteren die al op vele platforms aanwezig is: een vorm van in-app billing. Als Apple dat patent krijgt, kan het bedrijf het zijn concurrenten weer flink moeilijk maken met allerlei patentclaims.

Android in-app billing

De ‘in application purchasing’ wordt door Apple geclaimd bij het Amerikaanse patentbureau. Het patent bestrijkt eigenlijk alles wat app stores op diverse platformen al doen: gebruikers een app laten kopen binnen een app, die dan niet uit de app store zelf komt, maar van een bron daarbuiten.

Op die manier ontlopen app-ontwikkelaars de dertig procent commissie die ze per verkochte app aan Apple moeten afdragen. Apple probeert dat nu via het patent te voorkomen, of daar althans ook wat aan te verdienen.

Het patent is overigens al ingediend op 26 april, en het is niet helemaal duidelijk waarom het nu ineens aan het licht komt. Als Apple het patent krijgt kunnen we weer een nieuwe ronde rechtszaken verwachten tussen Apple, Google, Microsoft, RIM en een aantal telefoonfabrikanten die allemaal deze mogelijkheid om aan apps te verdienen benutten. Het is niet zeker dat het patent aan Apple wordt toegekend; bij bestaande technologie die breed wordt gebruikt, is het ongebruikelijk om, zeker achteraf, één partij zo’n patent toe te kennen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters