Apple probeert in-app billing te patenteren

Apple probeert een mogelijkheid te patenteren die al op vele platforms aanwezig is: een vorm van in-app billing. Als Apple dat patent krijgt, kan het bedrijf het zijn concurrenten weer flink moeilijk maken met allerlei patentclaims.

Android in-app billing

De ‘in application purchasing’ wordt door Apple geclaimd bij het Amerikaanse patentbureau. Het patent bestrijkt eigenlijk alles wat app stores op diverse platformen al doen: gebruikers een app laten kopen binnen een app, die dan niet uit de app store zelf komt, maar van een bron daarbuiten.

Op die manier ontlopen app-ontwikkelaars de dertig procent commissie die ze per verkochte app aan Apple moeten afdragen. Apple probeert dat nu via het patent te voorkomen, of daar althans ook wat aan te verdienen.

Het patent is overigens al ingediend op 26 april, en het is niet helemaal duidelijk waarom het nu ineens aan het licht komt. Als Apple het patent krijgt kunnen we weer een nieuwe ronde rechtszaken verwachten tussen Apple, Google, Microsoft, RIM en een aantal telefoonfabrikanten die allemaal deze mogelijkheid om aan apps te verdienen benutten. Het is niet zeker dat het patent aan Apple wordt toegekend; bij bestaande technologie die breed wordt gebruikt, is het ongebruikelijk om, zeker achteraf, één partij zo’n patent toe te kennen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters