Apple probeert iphone5.com in handen te krijgen

Apple probeert het webdomein www.iphone5.com in handen te krijgen. Dat is te zien aan een claim die het bedrijf heeft ingediend bij de World Intellectual Property Organization.

Apple iPhone 5 mockup

De claim is door Fusible ontdekt. Onder zaaknummer D2012-0951 heeft Apple de eis ingediend om het reeds bezette domein over te nemen van de huidige eigenaar.

Momenteel staat er een forum op die site. De eigenaren van de site maken zich grote zorgen over de claim van Apple. Ze wijzen erop dat de site al in de lucht was voordat de iPhone 4S uberhaupt werd bekendgemaakt en ze weigeren zich zomaar neer te leggen bij de eis van Apple om de site in te leveren.

Vermoed wordt dat Apple tijdens het WWDC, het jaarlijkse congres voor ontwikkelaars van Apple, de nieuwe iPhone bekend gaat maken. Of die de iPhone 5 genoemd wordt, lijkt eigenlijk wat onwaarschijnlijk, nu de iPad 3 ook niet zo blijkt te heten maar domweg de ‘nieuwe iPad’ is genoemd. Sindsdien wordt een dergelijke move ook voor de iPhone verwacht.

Aan de andere kant wordt verwacht dat tijdens het WWDC niet de nieuwe telefoon, maar wel iOS6 onthuld zal worden. De nieuwe iPhone zou dan ergens in het najaar komen.

Apple heeft er overigens tamelijk lang over gedaan in het verleden om de domeinnamen iPhone4.com en iPhone4s.com over te nemen. Die laatste site was een pornosite. Apple heeft kennelijk sindsdien geleerd om iets vroeger te zijn met het claimen van domeinnamen, hoewel dat altijd het risico met zich meebrengt dat namen en mogelijk ook andere gegevens van toekomstige producten op die manier uitlekken.

Bron: Venturebeat

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters