Apple probeert via Qualcomm 3G-claims Samsung te tackelen

Apple meldt dat chipfabrikant Qualcomm betaalt voor de 3G-patenten van Samsung die in de chips zitten. Dus hoeft Apple niet Samsung nog eens te betalen voor diezelfde patenten. Die stelling is bij de rechtbank neergelegd.

Apple vs SamsungDe Qualcom-chips zitten in de laatste generaties iPhones. Apple en Samsung zijn al maandenlang verwikkeld in een hevige strijd om patenten op het gebied van smartphones en tablets. Apple leek een tijdlang aan de winnende hand, totdat Samsung ineens patenten te voorschijn haalde die de 3G-technologie omvatten. Wat betekent dat Samsung elk toestel zou kunnen verbieden die gebruik maakt van die netwerken, zoals de iPhone en de iPad 3G.

Samsung meldde aan de rechtbank dat Apple die patenten illegaal gebruikt. Maar Apple heeft nu chipfabrikant Qualcomm naar voren geschoven. Die produceert chips voor de cdma-versie van de iPhone 4 en de 4S en aangezien Qualcomm al voor die patenten van Samsung betaalt, hoeft Apple het niet meer te doen, is het verhaal. Als de rechtbank hierin mee gaat, is de tegenclaim van Samsung op dit gebied snel van tafel geveegd.

Apple hield eerder een betoog dat Samsung excessieve bedragen voor zijn patenten vroeg. Daarmee zou Samsung de concurrentie willen dwarsbomen.

Bron: Electronista

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters