Apple probeert via Qualcomm 3G-claims Samsung te tackelen

Apple meldt dat chipfabrikant Qualcomm betaalt voor de 3G-patenten van Samsung die in de chips zitten. Dus hoeft Apple niet Samsung nog eens te betalen voor diezelfde patenten. Die stelling is bij de rechtbank neergelegd.

Apple vs SamsungDe Qualcom-chips zitten in de laatste generaties iPhones. Apple en Samsung zijn al maandenlang verwikkeld in een hevige strijd om patenten op het gebied van smartphones en tablets. Apple leek een tijdlang aan de winnende hand, totdat Samsung ineens patenten te voorschijn haalde die de 3G-technologie omvatten. Wat betekent dat Samsung elk toestel zou kunnen verbieden die gebruik maakt van die netwerken, zoals de iPhone en de iPad 3G.

Samsung meldde aan de rechtbank dat Apple die patenten illegaal gebruikt. Maar Apple heeft nu chipfabrikant Qualcomm naar voren geschoven. Die produceert chips voor de cdma-versie van de iPhone 4 en de 4S en aangezien Qualcomm al voor die patenten van Samsung betaalt, hoeft Apple het niet meer te doen, is het verhaal. Als de rechtbank hierin mee gaat, is de tegenclaim van Samsung op dit gebied snel van tafel geveegd.

Apple hield eerder een betoog dat Samsung excessieve bedragen voor zijn patenten vroeg. Daarmee zou Samsung de concurrentie willen dwarsbomen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ikke -

  Apple kan kennelijk nie tegen concurrentie… Beetje triest eigenlijk… In feite zouden ze Apple gewoon moeten straffen omdat het er nu meer op lijkt dat ze juist steentjes willen gooien naar de concurrentie dan dat ze echt recht van spreken hebben. Logischdat Samsung daarop reageert aangezien veel claims onterecht waren, en das ook bij htc zo…

  @ hierboven
  Dan weet ik nit wat jij met je spullen doet maar als je het normaal gebruikt is Anroid zo stabiel als maar zijn kan. Zegt hoogstwaarschijnlijk oom meer over jezelf dan over Google… Sterker nog, Android is 1 van de sterkste OSsen zo niet de sterkste die er is… En zwaar terecht gewoon.

  1. Angelo -

   Onthoud maar goed wat ik heb geschreven.. hier zal je nog wel wat over horen!! En ik heb het niet alleen over mezelf, maar over duizenden android devices per maand!!

 2. smoking -

  ff update voor anoniem.

  laat me duidelijk zeggen dat microsoft dominant is.
  en apple ook. wat is er zo mooi aan microsoft. helemaal niks. op de pc denken ze ook dat ze alles zijn. even min apple. erg wat er met steve jobs is gebeurd. maar apple is duur en ook dominant.

  andriod blijf het beste ben blij als 4.0 uit komt.

  1. Angelo -

   Die anomiem was ik.. MS is zeker geen zooi… miljarden mensen gebruiken het, maar het kan zeker beter. Dat dominante geld ook voor Samsung.. ga maar eens goed lezen op internet. Android ziet er leuk uit, en werkt ook zeker niet zo slecht. Toch vind ik het zooi….. ICS zal veel beter moeten worden, anders ziet het er slecht uit voor Google. Waarom..? Nou om de volgende reden. Ik heb zicht op wat er aan android devices word gerepareerd hier in de benelux. Ruim 80% van de repairs is software matig, en Samsung , HTC, LGE enz betalen dit!! Dit gaan ze nu ook merken, en zullen dit ook niet langer nemen van google. Dus de klachten komen voort uit de software.. niet de hardware. En ga nu niet zeuren dat het aan de schil van de fabrikant licht, want dit is niet zo!! Android is helemaal niet zo stabiel, en dit word nu het laatste jaar voor mij erg duidelijk. Heb nu zelf een Nexus S, en deze heeft ook regelmatig vreemde kuren, wat voorkomt uit het OS!! Google`s Chrome laptops zijn geen succes.. Honycomb is nog geen succes… tablets verkopen slecht.. Voor mij zit google ook aan zijn top, en ICS heeft HEEL veel goed te maken.

 3. smoking -

  Gast anoniem, 12 oktober 2011 – 11:14 MS fanaat haahaha wat een zooi.

  maar goed nu over de rechtzaak. ik hoop dat samsung win. die apple een koekje van eigendeeg geven dat verdienen ze echt.:Y

 4. anoniem -

  Ben al lang een echt MS fanaat, en Samsung vind ik ook geweldig.. Beide heb ik hier altijd verdedigd en apple afgekraakt. Maar krijg al langer steeds meer compassie met Apple. Ben zelfs van plan om alles van MS buiten te gooien en Apple aan te schaffen. Hun producten zien er geweldig uit, en de software kunnen veel bedrijven nog wat van leren.. dit werk echt naadloos.. krijg het bijna niet uit mijn strot maar het is nou eenmaal zo!! Kwa patenten gebeuren vind ik het ook allemaal een beetje kinderachtig, maar deze zijn er niet voor niets!!

  1. robnas -

   Ik noem 2 dingen:
   flash
   "multitasking"
   Met dit laatste bedoel ik dat Apple geen native multitasking ondersteunt maar dat programma's op de achtergrond een aantal resources kunnen aanspreken. Dat doen ze omdat de hardware niet krachtig is.

   Ik ga liever voor een platform waarbij ALLES mogelijk is dan waarbij heel weinig mogelijk is, maar waarbij wat mogelijk is, goed/snel/stabiel werkt.

   Als voorbeeld wil ik Maemo(N900) met iOS vergelijken.
   Op Maemo/N900 kan nagenoeg alles. Met iOS niks. iOS wordt zo ongeveer standaard gejailbreakt, Maemo: 1 app en je hebt root toegang. legaal.
   voip/usb host mogelijkheden/video-uit, native 3D, uitgebreide multitaksing-mogelijkheden (tot op de dag van vandaag ongeevenaard), overclocken.
   Bijna niks van dit alles is mogelijk in iOS/iPhone of het is belabberd uitgevoerd.

   1. Angelo -

    Als er iets niet stabiel is is het wel Meamo… die N900 is een grote flop.. heb dat ding al tig keer te reparatie gehad en wat een drama is dat zeg.. traag en niet gebruiksvriendelijk. Dat er veel mogelijk is voor freaks zoals jij zal zeker wel zo zijn, maar hier zit toch maar een heel klein percentage op ter wachten. De grote hoop gebruikt niet wat jij opnoemt!!

  1. robnas -

   Dat verwacht Apple ook. Alleen is het nogal vervelend als je dan voor diezelfde patenten weer betaalt.

   Stel je voor: De smartphone van Samsung die patenten schendt wordt uitgebracht en Samsung betaalt hiervoor een boete en dit wordt berekend in de prijs.
   Je hebt de telefoon gekocht en €50 meer betaald omdat de patenten geschonden worden. Een maand later krijg je en brief van Apple dat je gebruik maakt van de telefoon en de patenten van Apple daarmee schendt. Ze vragen je hiervoor een schikking van €100.

   Hoe zou jij je voelen?

 5. Bahri -

  GO Samsung ,
  span een rechtzaak aan tegen apple mbt alle 3G technieken
  ook in de Iphone 3G en 3GS , Ipad1 en Ipad 2 met 3G technieken
  sterker nog lever geen onderdelen meer aan Apple
  en sluit een deal met alle oosterse fabrikanten van Electronica om met zijn allen APPLE te boycotten :Y

  1. robnas -

   Jij hebt zeker niet gelezen? Apple klaagt Samsung aan voor de 3G patenten.
   Op zich heeft Apple een punt: de "man in the middle" betaalt een bedrag voor de 3G-patenten van Samsung, waarmee deze dus gebruik mag maken van de kennis van Samsung. Daarna moet Apple weer betalen voor diezelfde patenten. Alleen: een patent mag zoveel uitgebuit worden als iemand wil, dus staat Samsung in zijn recht. Het wordt wat anders als daarmee een monopoliepositie wordt bemachtigd, maar daar zijn andere instanties voor.

   Dit zal Apple waarschijnlijk niet winnen.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters