'Apple produceert 5 tot 6 miljoen exemplaren van Apple Watch'

Apple zou fabrikanten van de Apple Watch de opdracht hebben gegeven om alvast 5 tot 6 miljoen exemplaren van de smartwatch te maken. De Amerikaanse fabrikant zet daarmee met de Apple Watch hoog in.

Apple brengt 108 horloges uit: alles over de Apple Watch watch1

Als het namelijk die hoeveelheid smartwatches weet te verkopen, is het gelijk een grote concurrent van Samsung en Pebble. Laatstgenoemde verkocht tot nu toe in ruim een jaar tijd ongeveer 1 miljoen smartwatches en in totaal zijn er bijna driekwart miljoen Android Wear-horloges verkocht.

De 5 tot 6 miljoen Apple Watches moeten nog dit kwartaal zijn geproduceerd. Dit zeggen bronnen dichtbij Apple tegen the Wall Street Journal. Apple wil het product namelijk vanaf april in de verkoop doen. De helft van de smartwatches die Apple laat produceren is de sporteditie, de meest betaalbare variant van de Apple Watch.

Duurdere varianten, zoals de gouden versie, worden minder veel gemaakt. Toch verwacht Apple hier, vooral in China, veel van. Waarschijnlijk gaat Apple hier meer voor vragen dan de duurste Mac Pro-computer, die 4000 dollar kost. Daarmee wordt de duurste Apple Watch ook gelijk het duurste Apple-product ooit.

Apple verwacht veel meer smartwatches te verkopen dan concurrenten als Samsung, LG, Sony en Motorola. De order voor 5 tot 6 miljoen exemplaren komt in de buurt van de eerste order voor de productie van de eerste iPad, in 2010. Dat waren 7,5 miljoen exemplaren.

Quanta Computer, die de Apple Watch in elkaar zet, is eerder dit jaar begonnen met de massaproductie van de smartwatch. Het is nu topdrukte in de Chinese fabriek van het bedrijf. Personeel krijgt zelfs met het Chinees Nieuwjaar geen verlof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ™Š lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters