'Apple produceert 5 tot 6 miljoen exemplaren van Apple Watch'

Apple zou fabrikanten van de Apple Watch de opdracht hebben gegeven om alvast 5 tot 6 miljoen exemplaren van de smartwatch te maken. De Amerikaanse fabrikant zet daarmee met de Apple Watch hoog in.

Apple brengt 108 horloges uit: alles over de Apple Watch watch1

Als het namelijk die hoeveelheid smartwatches weet te verkopen, is het gelijk een grote concurrent van Samsung en Pebble. Laatstgenoemde verkocht tot nu toe in ruim een jaar tijd ongeveer 1 miljoen smartwatches en in totaal zijn er bijna driekwart miljoen Android Wear-horloges verkocht.

De 5 tot 6 miljoen Apple Watches moeten nog dit kwartaal zijn geproduceerd. Dit zeggen bronnen dichtbij Apple tegen the Wall Street Journal. Apple wil het product namelijk vanaf april in de verkoop doen. De helft van de smartwatches die Apple laat produceren is de sporteditie, de meest betaalbare variant van de Apple Watch.

Duurdere varianten, zoals de gouden versie, worden minder veel gemaakt. Toch verwacht Apple hier, vooral in China, veel van. Waarschijnlijk gaat Apple hier meer voor vragen dan de duurste Mac Pro-computer, die 4000 dollar kost. Daarmee wordt de duurste Apple Watch ook gelijk het duurste Apple-product ooit.

Apple verwacht veel meer smartwatches te verkopen dan concurrenten als Samsung, LG, Sony en Motorola. De order voor 5 tot 6 miljoen exemplaren komt in de buurt van de eerste order voor de productie van de eerste iPad, in 2010. Dat waren 7,5 miljoen exemplaren.

Quanta Computer, die de Apple Watch in elkaar zet, is eerder dit jaar begonnen met de massaproductie van de smartwatch. Het is nu topdrukte in de Chinese fabriek van het bedrijf. Personeel krijgt zelfs met het Chinees Nieuwjaar geen verlof.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters