Wereld van verschil: Apple designer deelt foto’s van prototypes originele iPhone

De originele iPhone was het begin van een echte techrevolutie. Het heeft echter jaren gekost om zover te komen, met alle monsterachtige prototypes van dien. Een Apple designer heeft ter ere van de tiende verjaardag van de originele iPhone een foto van twee prototypes gedeeld.

De tiende verjaardag van de originele iPhone

Meer dan tien jaar geleden introduceerde Steve Jobs de allereerste iPhone. Ondertussen zijn we het helemaal gewend dat iedereen met smartphones rondloopt, maar toen was dat nog toekomstmuziek. Een mobiele telefoon zonder fysiek toetsenbord! Nu een no-brainer, toen een unicum. Al houdt BlackBerrry de traditie nog voorzichtig in stand.

iPhone tiende verjaardag
De originele iPhone

Het gebruik van softwareknoppen in plaats van een fysiek toetsenbord heeft een gigantische impact gehad op hoe we nu over technologie denken. Dat hebben we voor een groot deel te danken aan Ken Kocienda. Hij was destijds de human interface designer van Apple. Oftewel: de persoon die bedacht hoe jij met het toestel interacteert.

Hij was onderdeel van Apple’s Project Purple team. Dat was de divisie van de techgigant die in het geheim aan vroege versies van de originele iPhone werkte. Ze noemden de vroege prototypes Wallabies, zo onthulde de designer van Apple. Waarom? Dat vertelde hij er helaas niet bij.

Een echte techrevolutie

Ken Kocienda heeft bovendien foto’s van een aantal vroege prototypes gedeeld. Het zijn echt monsters, maar wat had je ook verwacht van twaalf jaar oude prototypes? Ze werden enkel gebruikt om de revolutionaire software van de originele iPhone op te testen.

De prototypes hebben veel weg van de iPods die toen zo ontzettenmd populair was. De eerste iPhone blijft een lomp apparaat, maar dit soort foto’s bewijzen hoe ver Apple alleen al in enkele jaren is gekomen. Nu spreekt het allemaal voor zich, maar toen waren het beslissingen die niemand durfde te nemen. Sterker nog, waar niemand aan dacht.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters